Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 11:23

Humanitarni tiket u podne: Nataša Drakulić tipuje za lečenje devojčice Maše Artiko

Scenaristkinja i književnica odigrala jedinice na Lester i Lajpcig

Našu današnju učesnicu u Humanitarnom tiketu u podne, 1933. po redu, ljubitelji sedme umetnosti prepoznaju po delima poput “Zaboravljeni umovi Srbije”, “Zaspanka za vojnike”, “Ubice mog oca”, “Državni službenik”, “Dara iz Jasenovca”…U jednom od ranijih intervjua scenaristkinja i kniževnica Nataša Drakulić je govorila:

Verovatno bih najsrećnija bila kao lički >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << veterinar, ali kad vas put nanese na drugu stranu, morate da plivate i da se snađete. Zbog rata i svega preživljenog ništa me ne plaši. Ne postoji posao koji nisam radila. Kelnerisanje mi je išlo najlošije jer nisam baš najspretnija osoba, ali u čuvanju dece sam bila sjajna jer sam znala da im izmišljam priče. Ničega se ne treba stideti. Mnogo sam putovala i živela na zapadu, ali nisam se osećala dobro. U Londonu sam bila najusamljenija na svetu, falilo mi je da odem kod prijatelja, a da se ne najavim. Želja mi je da napravim ljubavni film, pa da svi gledaoci plaču. Kao najlepši period pamtim vreme provedeno u kancelariji sa Timoti Džon Bajfordom. Sve počinje u ranom detinjstvu kad roditelji deci daju telefon u ruke da bi ih smirili. Život se ubrzao, roditelji nemaju vremena da se bave decom, a pošto živimo u doba rijalitija, uzori su potpuno pogrešni. Nisam optimista po pitanju budućnosti, ni najmanje”, zaključila je Nataša Drakulić koja će pokušati da pomogne u lečenju malene glumice Maše Artiko.

Maša je živela uobičajenim životom, a pored toga bavila se glumom i džez baletom. Sve do 2018. godine kada je nakon treninga osetila bol u predelu bubrega. Dijagnostikovan je težak tumor bubrega sa metastazama na krvnim sudovima i plućnom krilu, a zatim je usledila operacija i počela je velika borba ove devojčice. Nakon završetka lečenja išla je na redovne kontrole, ali posle dve godine bolest se vratila. Prema preporuci lekara iz inostranstva, Maša je dobila novi protokol lečenja koji nije moguć u Srbiji. Maša čeka da dobije novu šansu za operaciju i transplantaciju koštane srži.

Pomozimo Maši slanjem SMS poruke: Upišimo 484 i pošaljimo SMS na 3030. Uplatom na dinarski račun: 160 – 503235 – 79.

Nataša i mi prelazimo naplemenito tipovanje i to sa Ostrva. U 13.30 igraju MANČESTER JUNAJTED – ASTON VILA. Đavoli imaju šest poena više od Vile i bez poraza su u Premijer ligi. U drugim takmičenjima imaju poraze od Čekićara i Jang Bojsa. Everton je postradao od Vile koja je potom poražena od Čelsija. POslednja dva međusobna okršaja dobio je Junajted sa 2:1 i 3:1.

UG 3+”.

Sledeća utakmica takođe je iz Premijer lige LESTER – BARNLI. Statistika ukazuje na skor 13:8:9, uz najubedljiviju pobedu Lisica sa 4:0. Poslednji okršaj okončan je bez golova, ali su oba tima pobedila u svojim poslednjim duelima. Gosti imaju veće kadrovske probleme pa plemenita gošća kaže:

Jedinica”.

Sledeće dve utakmice na dobrotvornom tiketu stižu nam iz Bundeslige i startuju u 15.30, LAJPCIG – HERTA odnosno M’GLADBAH – DORTMUND. RB nije najbolje startovao pa ima dva boda manje od rivala. Kod domaćih izostaju četvorica igrača, gosti su bez šestorice fudbalera. Keln i RB su sa 1:1 okončali poslednji duel, a Herta je slavila sa 2:1. Na poslednjih sedam okršaja uspešniji je bio RB. Dve Borusije uvek obećavaju dobar meč. Dortmund je desetkovan, ali su Milioneri dobili poslednja četiri meča. Domaći su sa 1:0 poraženi na poslednjoj utakmici. 15:10:33 je međusobni odnos, sa trijumfom Milionera od 6:1.

Na Lajpcig 1, a TGG GG3+ na duelu dve Borusije”.

U 21.00 sat sastaju se PSŽ i MONPELJE. 22:15:13 je međusobni skor. PSŽ ima najubedljiviju pobedu nad rivalom od 5:0. Poslednje četiri međusobne utakmice dobio je PSŽ. Bez Mesija i još šestorice saigrača Parižani izlaze na megdan. Gosti su svoja dva duela okončali nerešenim ishodima dok je PSŽ pobedio.

Četiri plus”.

Ako u ovom momentu podvučemo crtu MOZZART je, samo kroz dobrotvorni tiket, donirao iznos od 21.784.857 dinara.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 89. košarkaških terena. Poslednji su poneli imena Raška Katića i Ivana Paunića, a otvoren je u Grockoj. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”, u Kragujevcu “Raško Katić”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović… Nedavno u Bileći otvaren je terenkoji je poneo ime Tijane Bošković.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece Kozarska dubica. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN/Mloš MILIĆ

[email protected]

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.