Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 03:28

Hulk nije svemoguć: Desetkovani Mineiro ispustio pobedu, Šape sa kreča do boda (VIDEO)

Pevci popustili u završnici meča

Trijumfalna serija Atletiko Mineira je završena. Na put joj je stao Šapekoense. Korona, Kopa Amerika, povrede... Nema šta nije snašlo Pevce, a opet su i bez 13 igrača bili na korak od osvajanja nova tri boda - 1:1 (1:0).

Bio je primoran trener Kuka da improvizuje i malo je nedostajalo da uprkos silnim nedaćama koje su zadesile crno-bele domaćin upiše četvrtu prvenstvenu pobedu. Spletom nesrećnih okolnosti je Atletiko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mineiro dobio samo parče kolača, a prošarani tim ostavio je solidan utisak.

Dominirao je Mineiro u polju, imao je kontrolu, ali su ofanzivci slabo reagovali u završnicama akcija. Uputili su igrači mineira 14 udaraca ka golu Šapekoensea, ali samo su dva završila u okviru gola.

Hulk nije ovoga puta uspeo da na svojim plećima ponese ceo tim, pucao je ćorke protiv Šapekoensea. Iako Kuka nije imao na raspolaganju 13 igrača, Mineiro je do 80. minuta bio blizu trijumfa. Domaćina je u vođstvo doveo Te Te sredinom prvog poluvremena, a u finišu nastavka popustila je koncentracija. Skrivili su igrači Atletiko Mineira jedanaesterac, lopte se latio Ravelino i - pogodio.

Bio je blizu Mineiro da i četvrtu prvenstvanu pobedu ostvari omiljenim rezultatom - 1:0. Osvajanjem jednog boda propustio je priliku da se izjednači sa liderom Atletiko Paranaenseom, koji ima 12 bodova i meč manje. Šapekoense je i dalje bez trijumfa. Sakupio je tri boda i prvi je iznad crte.

BRAZIL 1 - 5. KOLO

Nedelja

Flamengo - RB Bragantino 2:3 (1:1)

/Muniz 27, 64 - Aderlan 12, Ramires 69, Šrigor 90+8/

Palmeiras – Amerika Mineiro 2:1 (1:1)

/Vilijan 39, 90+6 – Žeovan 38/

Baija – Korintijans 0:0

Internasional – Seara 1:1 (1:1)

/Edenilson 8pen – Lima 45+1/

Atletiko PR – Atletiko GO 2:1 (1:1)

/Babi Mateus 43, Kristijan 71 – Baralas 13/

Fortaleza – Fluminense 1:1 (0:0)

/Robson 69 – Paulista 56/

Santos – Sao Paulo 2:0 (2:0)

/Marinjo 27, Pirani 44/

Žuventud – Sport Resife 1:0 (0:0)

/Peisoto 83/

Utorak

Atletiko Mineiro - Šapekoense 1:1 (1:0)

/Če Če 25, Ravaneli 80pen/

Odloženo

Kujaba - Gremio

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.