Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 23:02

Hulk juri Gabigola: Atletiko Mineiro odrađuje posao, Flamengo će morati da "grebe"

Kup Brazila: Noćas na programu revanš mečevi polufinala

Biti najbolji strelac brazilskog šampionata i Kupa je podvig koji su postigli veliki napadači poput Romarija, Edmunda, Freda... Međutim, poneti taj epitet u oba takmičenja iste godine - samo jedan. Hulk, špic Atletiko Mineira, želi da bude drugi u istoriji.

Samo Gabrijel Barbosa, Flamengov golgeter, ima ovaj podvig uz svoje ime. Tokom 2018. godine dok je branio boje matičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Santos na pozajmici iz Intera, Gabigol je završio sezonu sa 18 golova u Seriji A i još četiri u Kupu Brazila. Trenutno, iskusni strelac Petlova ima 11 pogodaka u ligi, a pet u najmasovnijem nacionalnom takmičenju.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Na oba turnira, nekadašnji napadač Porta, Zenita i Šangaja SIPG, bori se za titulu kralja strelaca. Trenutno Hulk deli prvo mesto u prventvu sa Jurijem Albertom iz Internasionala i Žilbertom iz Baije sa po 11 pogodaka. Napadač je postigao gol protiv Kujabe, a učestvovao je i u ubedljivom trijumfu protiv Fortaleze, u polufinalnom meču Kupa. Rigoni iz Sao Paula i Rosi iz Baije, takođe su po pet puta tresli mrežu.

Atletiko noćas ponovo igra sa Fortalezom, u revanšu polufinala na Kastelau. U preostalom okršaju Flamengo na Marakani dočekuje Atletiko Paranaense (02.30).

02.30: (2,90) Fortaleza (3,15) Atletiko Mineiro (2,40)

Fortaleza i Atletiko Mineiro izlaze na teren u borbi za finale Kupa. U prvom meču Galo je pobedio rezultatom 4:0. Fortaleza, dakle, treba da pobedi sa najmanje četiri gola razlike (4:0, 5:1, 6:2...) da bi meč odvela u penale.

Kao da teskoba nije bila dovoljna zbog razlike na semaforu u prvoj utakmici, trener Huan Pablo Vojvoda će imati mnogo briga za duel i zbog toga će morati da "bije" glavu da sastavi startnu postavu.

Napadač Robson, Jago Pikaču, Tinga i Krispim su van stroja. Treba imati u vidu i da Lavovi već za vikend imaju obaveze u Seriji A, gde imaju velike šanse za plasman u Kopa Libertadores.

02.30: (1,47) Flamengo (4,00) Atletiko Paranaense (6,50)

U verovatno zanimljivijem duelu Flamengo će pokušati da se domogne finala protiv Atletiko Paranaensea. Meč vredi prilične količine novca i borbe za pehar. Sa 2:2 u prvom meču, u Kuritibi, spektakl je zagarantovan.

Pod pritiskom posle tri utakmice bez pobede i, uglavnom, lošim igrama, Flamengo izlazi na teren sa verovatno šest izmena u odnosu na tim koji je prošle subote izgubio od Fluminensea. Sa druge strane, Atletiko Paranaense je bez slavlja na pet proteklih mečeva.

Isla, Leo Pereira i Vilijan Arao se vraćaju u stroj, Filipe Luis je bio suspendovan, a Bruno Enrike i Gabigol su oporavljeni od povrede. To su šestorica igrača koja se očekuju u startnoj postavi Mengaa.

Za kraj, treba dodati da finalisti dobijaju novčanu od oko 3.500.000 evra, a tim koji podigne trofej osvojiće nešto manje od devet miliona evra.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

02.30: (1,47) Flamengo (4,00) Atletiko Paranaense (6,50) /prvi meč 2:2/

02.30: (2,90) Fortaleza (3,15) Atletiko Mineiro (2,40) /prvi meč 0:4/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.