Hrvatski navijač prijavljen zbog fašističkog transparenta

Izvor: RTS, 01.Mar.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski navijač prijavljen zbog fašističkog transparenta

Zbog isticanja transparenta "neprimerenog", odnosno fašističkog sadržaja na stadionu Poljud, splitska policija prijavila je 22-godišnjeg mladića, prenela je Hina pozivajući se na izvor u policiji.
Osumnjičeni je, kako kažu u policiji, tokom javnog okupljanja održanog 23. februara 2019. na severnoj tribini stadiona Poljud istakao "transparent s neprimerenim sadržajem".

Neslužbeno, radi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se o transparentu na kojem je pisalo "Maksovi mesari", istaknutom na utakmici Hajduka i Gorice.
"Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjen prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 22-godišnjak je uz optužni predlog doveden na nadležni Opštinski prekršajni sud u Splitu", rekli su u splitskoj policiji.
"Maksovi mesari" bili su ustaški zločinci u Drugom svetskom ratu kojima je komandovao Vjekoslav Maks Luburić.
On je bio komandant sabirnog logora Jasenovac u kojem su počinjeni strašni zločini nad protivnicima zloglasnog ustaškog režima, preneo je Indeks.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FAŠISTA IZ SPLITA PRIVEDEN U POLICIJU: Navijač Hajduka zbog veličanja ustaškog koljača iz Jasenovca na saslušanju

Izvor: Kurir, 01.Mar.2019

Zbog isticanja transparenta fašističkog sadržaja na stadionu Poljud splitska policija prijavila je 22-godišnjeg mladića.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.