Hrvatski fudbaler koji je majci donirao jetru se vratio treninzima FOTO

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 11:14

Hrvatski fudbaler koji je majci donirao jetru se vratio treninzima FOTO

Hrvatski fudbaler Robert Perić-Komšić vratio se treninzima nakon što je majci donirao jetru i tako joj spasio život.

Robert i njegova majka Ljiljana uspešno su operisani u martu ove godine.

Dvadesettrogodišnji fudbaler Cibalije i njegova majka odlično se oporavljaju od operacije.

"Bogu hvala, sve je prošlo ok, i operacija i oporavak. Oboje smo dobro, sad sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Robert četiri meseca nakon komplikovanog operativnog zahvata.

Ovom hrabrom 23-godišnjaku je odstranjeno 70 odsto jetre i nije imao garanciju da će ponovo moći da se bavi fudbalom, ali nije razmišljao o posledicama, cilj je bio da spase najbitniju osobu u svom životu.

On je počeo da trenira, ali još uvek je pošteđen direktnih duela. Međutim, pripreme idu po planu i uskoro će moći da zaigra.

"Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom momentu nisam razmišljao o tome hoću li igrati fudbal ili ne. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo su sporedne stvari", objašnjava Perić-Komšić i dodaje:

"Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspešne transplantacije sa mrtvog donora. Bila je životno ugrožena, stomak joj se punio vodom i bilo je pitanje dana... U trenutku kada sam saznao da su sve opcije iscrpljene spakovao sam stvari i odleteo za Istanbul".

Perić-Komšić je tokom karijere nastupao za Željezničar, Lokomotivu, Moravce, Rudeš, Istru i Cibaliju u kojoj je od avgusta 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.