Hrvatska se mučila, pa slomila Holandiju u finišu

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska se mučila, pa slomila Holandiju u finišu

Košarkaši Hrvatske pobedili su Holandiju rezultatom 69:59 u drugom meču kvalifikacija za Eurobasket.

Holandija je bila na korak od velikog iznenađenja, ali su posustali u poslednjoj deonici i Hrvatska je to iskoristila za veliku pobedu.

Meč je počeo vrlo izjednačeno, nijedna ekipa nije mogla da napravi nekakvu seriju, pa je Hrvatska pobegla na +5 kada je na semaforu stajalo 14:9.

Od tog momenta stiže kontra serija Holandije od 12:4, da bi Holandija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezala i pet prvih poena u drugoj deonici, ali s Ukić i drugovi stigli do preokreta i na veliki odmor otišli sa 38:35

U trećoj četvrtini su izabranici Maurisija Buskalje napravili dve velike serije i pri početku poslednjeg kvartala imali prednost, ali nisu imali snage da istu održe pa je Hrvatska potpuno zasluženo izašla kao pobednik.

Janik Franke je sa 11 poena predvodio Holandiju, a po 10 su imali Vris i Klof. Na drugoj strani, Ukić je imao 14, Drežnjak 13, a Planinić 12 postignutih poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.