Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 10:35

Hrvatska: Dinamo otvara vrata raja, derbi sa Rijekom miriše na titulu

Plan Modrih je kristalno jasan: Pokoriti Rujevicu, overiti naslov prvaka i ustremiti se na kup

Tresla se gora, rodio se miš. Uostalom kao i skoro svake sezone u hrvatskom prvenstvu. Modri tonovi obojiće susedstvo, možda, već danas. Dinamo je pred završnim činom krunisanja, a na Rujevici, negostoljubivom terenu za Zagrepčane, sastav Damira Krznara može da stavi i drugu ruku na trofej i po 22. put postane nacionalni šampion.

Pobedom protiv Rijeke bi Modri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i matematički obezbedili titulu, naslov prvaka će završiti na Maksimiru pre ili kasnije. Nije Osijek imao snage da do kraja drži korak sa zagrebačkim Dinamom, posustali su Nenad Bjelica i njegovi momci. Ove godine neće uspeti, ali iz prvog pokušaja nije uspela ni Rijeka. Pitanje je samo hoće li Slavonci biti kadri da u kontinuitetu pariraju Dinamo, jer nema sumnje da će Modri i narednih godina biti prvo ime koje se povezuje sa naslovom prvaka, ili će brzo pasti kao što se to dogodilo Riječanima.

Od osvajanja titule 2017. godine do strepnje da li će uopšte izboriti izlazak u Ligu konfederacija linija je tanka kada je Rijeka u pitanju. U poteri je Rijeka za Goricom, ali nikako ne uspeva da je sustigne, Hajduk joj diše za vratom, a sve oči tima sa Rujevice biće uperene u Dinamo i finalnu utakmicu Kupa Hrvatske. Čim overi titulu, Dinamo će se usredsrediti na osvajanje najmasovnijeg takmičenja i prekid kraćeg posta. Dinamovo osvajanje Kupa Hrvatske razgalilo bi Rijeku, jer bi u tom slučaju i četvrto mesto vodilo u Ligu konferencije.

19.00: (3,30) Rijeka (3,30) Dinamo Z. (2,10)

Nalazi se Rijeka na ledu, mnogo toga joj zavisiti od susreta sa Dinamom, ali i od ishoda finala kupa, u kojem Dinamo za trofej igra protiv Istre. A, Modri će možda i poslednji put ove sezone u prvenstvu izaći u najjačem sastavu. Bude li slavio Dinamo na Rujevici, Damir Krznar će u šampionatu rasteretiti prvotimce, šansu će dobiti mladi igrači, a novi primarni cilj postaće dizanje trofeja u kupu, objedinjavanje dva pehara i osvajanje duple krune.

Peku Modre rane koje vuče sa Kvarnera. Rujevica je postala mračna i negostoljubiva za prestonički tim. Eliminacija iz Kupa Hrvatske, pa zatim prvenstveni poraz i remi. Nanizala je Rijeka dobre igre i rezultate u svom dvorštu potiv Dinama do one petarde.

Dinamo na Rujevici može da otvori vrata raja, miris titule se oćenja, a mogla bi da poprimi primorski šmek.

''Sledi nam jako bitna utakmica, jer bi nas ta tri boda dovela pred vrata raja. Pred nama je zadatak da potvrdimo naslov prvaka i zašto da to ne učinimo što ranije. Slična je situacija bila i pre nekoliko dana uoči utakmice protiv Hajduka, imamo meč-loptu i treba da je što pre iskoristimo. Rijeka nosi miris derbija i samim tim ćemo lakše iz naših igrača izvući maksimum, nego u nekim drugim nadolazećim utakmicama'', rekao je Damir Krznar i dodao:

''Rijeka je već tradicionalno neugodan suparnik Dinamu, i u Zagrebu, a pogotovo na Rujevici. Imamo motiv više u tome da poboljšamo svoj bilans na Rujevici, da i to gostovanje za nas učinimo mestom sreće''.

Dinamovu dominaciju hrvatskim fudbalom nakratko je uspela da prekine samo Rijeka 2017. godine. Riječani su vladavinu Modrih podelili na dva dela i pokazali da je, ipak, moguće svrgnuti večnog šampiona sa trona.

''Svesni smo kvaliteta suparnika. Rijeka je apsolutno jedan od naših najvećih klubova, u zadnjih pet, šest godina imaju zaista sjajne rezultate, jedini su suparnik koji je u tom razdoblju stalno duvao za vrat Dinamu i uz nas jedini koji su u tom intervalu osvojili naslov prvaka. Dakle, ekipa su za poštovanje, neće nam biti lako, čeka nas pravi derbi. Ali, mi očekujemo da što pre završimo posao, postavićemo se kao vodeći tim prvenstva'', poručio je Krznar.

Goran Tomić, trener Rijeke, nije želeo da duži uoči derbija sa Dinamom na Rujevici.

„Još jedna velika utakmica za nas. Moramo poboljšati timsku igru, uložiti više energije i odgovornosti. U ovoj fazi takmičenja svaki bod je bitan“, rekao je Tomić.

HRVATSKA 1 – 33. KOLO

Petak

Lokomotiva Z. - Slaven 3:1 (1:1)

/Simić 25, Kačavenda 65, Pivarić 90 - Krstanović 9/

Šibenik - Istra 1:0 (0:0)

/Sahiti 48/

Gorica - Osijek 1:0 (0:0)

/Jovičić 48/

Subota

Varaždin - Hajduk 0:1 (0:0)

/Livaja 89pen/

Nedelja

19.00: (3,30) Rijeka (3,30) Dinamo Z. (2,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.