Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 15:20

Hrvati ostali bez jednog od najboljih na svetu

Još jedan oproštaj kod komšija...

Jedan od najboljih vaterpolista na svetu Maro Joković, član Juga, odlučio je da se povuče iz reprezentacije Hrvatske. Drugi najtrofejniji Hrvat kazao je kako ne oseća da može da pruži 100 odsto svojih nmogućnosti, zbog čega je rešio da nastavi samo na klupskom nivou.

"Ne ide više non stop, bez odmora. Ne mogu da dam 100 posto, a zna se koji su ciljevi reprezentacije. Rekao sam to i selektoru Ivici Tucku i bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi nekorektno da se na bilo koji način provlačim", rekao je 34- godišnji Joković za Dubrovački Vjesnik. "Ostajem u Jugu. Reprezentacija iduće godine ima dva velika takmičenja... Rekao sam to i selektoru Ivici Tucku - bilo bi nekorektno s moje strane da idem u nešto ako znam, osećam da ne mogu da dam sve od sebe. Zato, bolje da ne igram".

Svetski prvak s Hrvatskom Joković je bio 2007. i 2017. godine, evropski prvak 2010, a 2012. se u Londonu okitio naslovom olimpijskog pobednika. Iste godine je osvojio i Svetsku ligu. To su samo one najsjajnije i najvažnije medalje.

Barakude su napustili i kapiten Andro Bušlje, te Luka Lončar.

Jasno je da i komšije čeka smena generacija...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.