Hrvat o Sulejmaniju: Morao je da bude pametniji, mislio sam igraće za Real ili Barselonu

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 15:22

Hrvat o Sulejmaniju: Morao je da bude pametniji, mislio sam igraće za Real ili Barselonu

Srpski fudbaler Miralem Sulejmani svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata Evrope.

Partizanov đak, koji nije došao do prvog tima, leta 2008. godine postao je najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala kada je potpisao za Ajaks u transferu preko 16 miliona evra iz Herenvena.

Upravo je u Herenvenu igrao sa bivšim reprezentativcem Hrvatske Danijelom Pranjićem.

"Miralem je imao dobru karijeru, ali sam iskreno očekivao mnogo više. Verovao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će jednog dana zaigrati za Bajern, Real Madrid ili Barselonu", rekao Pranjić za "Vice".

Pranjić smatra da je Sulejmani prarano došao u Ajaks, sa samo 20 godina.

"Savetovao sam ga da ostane još godinu ili dve. Od prvog momenta sam shvatio o kakvom se talentu radi, bio sam ubeđen da će biti među najboljim fudbalerima sveta. Ipak, mislio sam da će biti pametniji i da neće juriti za transferom posle samo godinu dana", dodao je Hrvat.

Tokom dana u Herenvenu bili su nerazdvojni.

"Kao stariji brat sam mu bio, vodio sam računa o Miralemu. Provodili smo dane zajedno. Sećam se, kada je došao tokom intervjua smo uvek bili zajedno pred kamerama. Nije govorio engleski jezik tako dobro, pa bi on pričao na srpskom, a ja prevodio šta je govorio. Kada je otišao u Ajaks radio je sve intervjue sam od prvog dana. Tada sam shvatio da on zapravo jako dobro govori engleski jezik i da me je sve vreme iskorišćavao", našalio se Pranjić.

Sulejmani je posle Amsterdama kratko bio u Benfiki, a od 2015. godine je jedan od glavnih igrača Jang Bojsa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.