Hronologija rušenja Kelna: Igrači plakali posle motivacionog govora Vladana Milojevića

Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronologija rušenja Kelna: Igrači plakali posle motivacionog govora Vladana Milojevića

MOZZART Sport vam otkriva detalje sa poslednjeg sastanka uoči duela sa Nemcima

Teret na leđima, vatra u srcu i nervoza u očima. Tako nekako su se osećali fudbaleri Crvene zvezde čekajući da počne odlučujući duel sa Kelnom. Znajući da su pod presijom i velikim očekivanjima javnosti Vladan Milojević je pokušao da ih rastereti. Gledajući konačan rezultat - uspeo je u tome.

Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << može se pričati o tome da je Zvezda nešto slabije počela duel sa Kelnom, ali je na kraju šef stručnog štaba crveno-belih izvojevao još jednu trenersku pobedu. Uspeo je u onome što nisu ni Dušan Bajević, ni Robert Prosinečki, ni Valter Zenga, ni Ljupko Petrović.

Rekao je posle utakmice da najveće zasluge pripadaju igračima. Neko bi pomislio da je to običan kliše, rezervisan za redovne konferencije za medije, ali... Definitivno, Vladan Milojević je uspeo da izvuče maksimum iz tima koji je u pogonu od 28. juna.

Kako je to sve izgledalo? Prvo Milojević nije dozvolio Donaldu i drugovima da potpadnu pod uticaj vesti o velikim problemima Kelna. Saopštio im je da će u startnoj postavi bundesligaša biti devetorica igrača iz septembarskog meča iz Nemačke kada je Zvezda u drugom poluvremenu bila na konopcima. Tako je i bilo.

Dakle, Milojević je uspeo da zadrži najvišu moguću borbenu gotovost, a potom poentirao jutro uoči utakmice. Prema saznanjima MOZZART Sporta Vladan Milojević je poslednji sastanak pred utakmicu posvetio motivacionom govoru. Već tada se znalo da će Branko Jovičić biti “osigurač”, a da će Nenad Krstičić biti na poziciji lažnog krila.

Prvo, Milojević je rekao igračima da su oni već junaci, ali da moraju da veruju da su bolji od Kelna.

“Slušajte momci, setite se šta sam vam rekao na pripremama na Zlatiboru, kada smo se tek okupljali i kada niko nije verovao u nas. Setite se da sam vam rekao da verujem u vas i da ćemo igrati u Ligi Evrope. Jesmo li mi to ostvarili? Jesmo. Setite se šta sam vam rekao uoči revanša sa Krasnodarom. Jel sam vam rekao da smo bolji i da prolazimo? I šta se desilo. Pobedili smo. Tako možemo i večeras. Imamo kvalitet, mi to možemo”, rekao je na početku sastanka Vladan Milojević.

Poentiranje je stiglo odmah posle toga. Očigledno se dobro pripremio Vladan Milojević, znajući da ima kvalitet da sruši Nemce i kaptapultira ovu generaciju u istoriju. Da uradi nešto što nije nijedan Zvezdin trener posle 1992. godine.

“Pogledajte ko je sve igrao za ovaj klub. Pogledajte igrači koji su bili članovi ovog kluba posle 1992. godine. U ovom klubu su stasavali i igrali Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Nikola Žigić, Perica Ognjenović... Takve veličine, takve legende nisu prezimile u Evropi. Vi ste na jednu utakmicu da to uradite. Mi to možemo. Verujem u vas, kao što sam verovao i na Zlatiboru kada je malo ko verovao”, u jednom dahu je pričao Milojević.

Očigledno je da je taj motivacioni govor pogodio igrače. Prema našim saznanjima polovina igračkog kadra je zaplakalo u tom trenutku. Ništa nisu govorili. Samo su gledali.

Pobednička taktika je odrađena veče pre toga. Već tada je Milojević poručio igračima da neće kalkulisati, ali da moraju dobro da skrate prostor igračima Kelna. Odnosno da utakmica neće biti lepa, ali da to niko neće pamtiti. Jer će Zvezda pobediti.

(FOTO: Star sport, Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.