Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski kup: Viljem Drugi u finalu, AZ nije iskoristio četiri od pet penala (VIDEO)

Druga polufinalna utakmica, odigrana u Tilburgu, rešena s bele tačke pošto je i posle produžetaka ostalo 1:1 iz osnovnog dela.

Gosti su poveli golom Stengsa u 23. minutu, a izjednačio je Šveđanin Isak u 64. Penali su izvođeni tako što je tim koji je šutirao drugi u jednoj seriji otvarao sledeću.

Calvin Stengs etaleert zijn klasse en zet AZAlkmaar prachtig op voorsprong: 0-1.#wilazhttps://t.co/rKvDlWQzou pic.twitter.com/fleUSVjhdG— FOX Sports (FOXSportsnl) >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << February 28, 2019

Prvi je krenuo AZ, koji posle 23 kola u holandskom prvenstvu zauzima četvrto mesto, s tri boda manje od trećeplasiranog Fejenorda (43-40), a Viljem je deseti u ligi sa 18 timova s 28 bodova.

Prva tri njegova igrača nisu iskoristili penal, ali u prve tri serije samo je prvi izvođač domaćina bio precizan. U četvrtoj seriji oba igrača su zatresli mrežu. Petu je otvorio fudbaler AZ-a. Prevario je golmana, koji se bacio u suprotnu stranu, ali je pogodio stativu pa je Viljem otišao u finale s 2:1.

Pitch invasion!#wilazhttps://t.co/rKvDlWQzou pic.twitter.com/zYVzuw0ptg— FOX Sports (FOXSportsnl) February 28, 2019

Mooie beelden uit Tilburg. Spelers van AZ op weg naar uitvak, erehaag en applaus van de supporters van Willem II voor de tegenstander. Respect. #wilaz pic.twitter.com/Nw6B6n5jQ3— Piet Jan Nauta (PietJanNauta) February 28, 2019

Sastaće se 5. maja na Fejenordovom stadionu De Kojp u Roterdamu s Ajaksom, koji je kao gost nokautirao baš Fejenord (3:0), prošlogodišnjeg osvajača.

Ajaks, rekorder sa 18 trofeja, na trijumf u kupu čeka od 2010 (izgubio u finalu 2011. i 2014). Viljem je prethodni put bio finalsita 2005, kada ga je PSV preslišao s 4:0. U oba finala pre tog osvajao je trofej, ali još 1944. i 1963.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.