Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 13:14

Hofove muke pred Zvezdu: Augzburg bitniji od Evrope i Bundesliga kao sledeći nivo

U tri meča na međunarodnoj sceni četa Sebastijana Henesa nije primila gol. U Nemačkoj joj je pak apsolutno svako zatresao mrežu

Usud je to timova koji ekspodiraju na jednu sezonu. Sve se poklopi, izgleda kao da je klub spreman na dodatni korak, ali kad treba igrati i na domaćem i na međunarodnom frontu nastaju problemi. Veliki klubovi ponekad žrtvuju evropsku sezonu, oni mali koji retko imaju takvu privilegiju trpe na domaćem planu. Pa tako i Hofenhajm, koji bi u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na gostovanju kod Crvene zvezde mogao da obezbedi prvo meston a tabeli Grupe L Lige Evrope, dok se u Bundesligi – opasno muči.

Nedeljni remi sa Majncom bio je već sedmi prvenstveni meč Hofa bez pobede. U tih sedam kola samo tri boda su osvojili. U Ligi Evrope maksimalnih 12 iz prva četiri kola. Ali…

Bundesliga je nivo iznad”, pravda se šef stručnog ptaba Sebastijan Henes.

Nismo zadovoljni brojem bodova u Bundesligi. Bilo je utakmica u kojima smo bili ravnopravni, ali…

Napad još i nekako, međutim, ono što pravi razliku u dva takmičenja je odbrana. U Ligi Evrope Hofenhajm još nije primio gol. U Bundesligi je primio 16 na devet utakmica. Nijedan drugi trener nije toliko dugo čekao bundesligašku utakmicu bez primljenog gola na klupi Hofenhajma. Samo je još Markus Babel morao da bude ovako strpljiv, sve dok u 10. kolu nije pobedio Hamburg sa 4:0.

Henes dakle narednog ponedeljka na domaćem terenu protiv Augzburga vodi ekipu sa željom da se njegovo ime ne upiše na listu crnih rekorda kluba.

To me neverovatno nervira”, kaže golman Oliver Bauman, koji je dva puta vadio loptu iz sopstvene mreže i u Kups usretu sa četvroligašem Hemnicom.

Augzburg se čini kao šansa koja ne sme da se propusti, jer posle toga u prvenstvu slede okršaji sa Bajerom iz Leverkuzena, Lajpcigom, Borusijom iz Mehnegladbaha… A njih je zaista teško zaustaviti.

Sve to jasno govori koliko će Augzburg biti važan za Henesa. Možda čak i važniji od Zvezde? Jesu to Nemci, ne znaju oni da na teren istrče sa belom zastavom, ali sigurno je da su rokade u timu izvesne pred dolazak u Beograd.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.