Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 22:07

Hod ivicom žileta i osigurana osmina finala: Šta Timo promaši, Žiru spakuje, da Čelsi ne brine (VIDEO)

Pobeda Plavaca nad žilavim Renom tek u nadoknadi – 2:1

Na početku behu problemi. Kad ga je Liverpul maltene peške tukao na Stamford bridžu, a Vest Brom spakovao tri komada za pola sata pljuštale su optužbe na račun Frenka Lamparda. Ispitivali su se potezi na transfer pijaci, dovodila u pitanje stručnost legendarnog kapitena, ali kako sezona odmiče, tako Čelsi deluje uverljivije, da bi pobedom nad Renom osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dve trećine grupne faze.

Hodao je tim iz glavnog grada Engleske ivicom žileta u Francuskoj. Prvo je delovao uverljivo, pa trapavo, na kraju otresito i sa Razon parka se posle dramatične završnice vraća sa tri boda u četvrtom kolu Grupe E – 2:1.

Gosti su bili bolji i zaslužili su da pobede, iako su u završnih 25 minuta patili. Na kraju nije bilo onom kome je rečeno (Timo Verner), nego kome je suđeno (Olivije Žiru). Verner se ispromašivao, tri velike šanse upropastio, poslednju u prvom minutu nadoknade, ali je njegov poslednji neiskorišćeni zicer ispratio vremešni napadač i vratio osmeh na lice navijačima Plavaca, koji su se samo šest minuta ranije hvatali za gavu posle izjednačenja u režiji Šerjua Girasija.

Po šansama su rivali bili izjednačeni, ali su Čelsijeve bile izglednije. Imali su i više izglednih prilika (šta je samo propustio Verner u četvrtom minutu i kako je Alfred Gomis ukrotio zicer Mejsona Maunta), da bi iskoristili onu sredinom prvog dela i to preko Kaluma Hadsona Odoija, mada „pola gola“ je delo baš Maunta. Sredinom prvog poluvremena mladi Englez je opljačkao Žeremija Dokua, imao sve vreme ovog sveta da namesti telo, podigne glavu, pošalje loptu u prostor i lansira Hadsona Odoija u priliku koju 20-godišnji krilni napadač nije smeo da propusti.

I nije. Njegov šesti gol u Evropi od debija pre dve godine. U međuvremenu je samo Oiivije Žiru bio efikasniji od svih Čelsijevih igrača u međunarodnim takmičenjima (11 pogodaka), čime dobija na značaju odbijanje uprave Plavaca da sedne za pregovarački sto za kolegama iz Bajerna i proda Hadsona Odoija.

Na taj način Lampardov tim je nabasao na put ka šestoj uzastopnoj pobedi u svim takmičenjima, trećoj vezanoj u Ligi šampiona, ali je za razliku od duela sa Seviljom i Krasnodarom sad matiran. Iako je Eduard Mendi, letos angažovan baš iz Rena, sjajno krotio udarce Damijena da Silve pred kraj prvog, te Girasija i Nijamsija sredinom drugog poluvremena, u 85. minutu je morao po loptu u mrežu.

Centrirao je iz kornera Benžamin Burižo, a Girasijev trzaj glavom okončao Renov niz od 31 dana bez gola iz igre. Sa takvom neproduktivnošću teško da može do proleća u Evropi, osim ukoliko se ne popravi protiv Krasnodara naredne srede i protiv Sevilje 8. decembra na svom terenu.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA E

Četvrto kolo

Ren – Čelsi 1:1 (0:1)

/Girasi 85 – Hadson Odoi 22/

Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)

/Vanderson 56 – Rakitić 4, El Hadadi 90+5/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.