Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020, 10:36

Hit izjave Lalatovića: Ako je Lion izbacio Mančester Siti može i Vojvodina Totenhem! Mi ne dajemo golove iz penala, nego iz igre

„Neki klubovi nam traže od 300.000 do 400.000 evra, ali sam se trudio sa sačuvam budžet kluba“, kaže trener Novosađana

Blista Vojvodina, blista i Nenad Lalatović. Posle početna dva remija (TSC i Čukarički), osvajač Kupa Srbije je počeo da se penje na superligaškoj tabeli dvema vezanim pobedama (Voždovac u gostima, Mladost na „Karađorđu“), a šef stručnog štaba razvukao osmeh od uva do uva i nagovestio da Novosađani spremaju senzaciju na putu ka grupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fazi Lige Evrope.

Voša će se u takmičenje uključiti od trećeg kvalifikacionog kola, tek 1. septembra će saznati ime rivala, na spisku su veličine poput Milana, Rendžersa, Sportinga, Totenhema, PSV, a harizmatični stručnjak uveren je da njegov tim može sa svima da se nosi. I da promenjen format kvalifikacija, igranje na jednu utakmicu, pogoduje autsajderima.

Voleo bih da smo u prva dva kola dobili dva lakša protivnika, da malo osetimo Evropu, međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo bezveze osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a voleo bih da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari. Verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati. Eto, možemo da dobijemo Totenhem, čiji budžet ne može da se poredi sa našim, međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i sinoć da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali su Francuzi uspeli da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope“, pumpa samopouzdanje sebi i saigračima Nenad Lalatović.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U obraćanju javnosti posle trijumfa nad Lučancima (3:0) apostrofirao je da njegova ekipa nema naklonost i(li) protekciju arbitara. Niti je traži.

„Mi nismo klub kome se svira mnogo penala. Ako postižemo golove, postižemo ih iz igre. Neke ekipe imaju možda više penala u poslednjih šest meseci nego Vojvodina za poslednje četiri godine. To ne bi trebalo da nas zanima, gledamo samo naše dvorište. Moram opet da pohvalim sudije, gospodina Jovanovića i njegove saradnike, sudili su bez greške. Kad imamo suđenje 50:50, svakom timu u ligi možemo da se suprotstavimo i sasvim nam je svejedno da li će to biti Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički ili neko drugi“.

Kad je o samom kvalitetu igre reč, Vojvodina počinje da liči na sebe.

„Na poslednje dve utakmice, dali smo šest golova i primili samo jedan, što znači da smo i efikasni. Ovo je prava Vojvodina, ona koju volim i očekujem, a kakvu očekuju i navijači, uprava kluba, „sedma sila“… Ponosan sam na momke i na to kako su odigrali. Golove su postizali iz lepih akcija, školski. U prva četiri kola, Vojvodina nema poraz. Od 12 mogućih bodova, uzela je osam i opet je u gornjem domu tabele, gde i pripada. Ovakav klub, sa ovakvom tradicijom, navijačima, stadionom i gradom apsolutno zaslužuje da svake godine igra Evropu“.

Ne zadovoljava se prosekom. Traži napredak.

Ovo je tim koji je prošle sezone osvojio treće mesto i trofej kupa u fenomenalnom finalu, kakvo nije viđeno u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovaj tim uvek može više, a mogu i ja kao trener. Ako mislim za sebe da to mogu, onda moraju i oni. Prostora ima i mislim da za jedno, dva kola, odnosno posle reprezentativne pauze, možemo da se dignemo za nekih 10-15 posto. To bi bilo sasvim dovoljno da nastavimo da igramo u ovom ritmu i dajemo golove“.

Na meču sa Mladosti Lalatović je pri rezultatu 0:0 sa terena povukao Mladena Devetka, Mirka Topića, Miodraga Gemovića, a ulaskom Stefana Đorđevića, Momčila Mrkaića i Aranđela Stojkovića domaćin je poveo u 70. minutu (Petar Bojić), u 84. duplirao prednost preko Siniše Saničanina, a zahvaljujući još jednom ulasku s klupe, potvrdio slavlje golo Ognjena Đuričina (87).

„Ne bih da neko kaže da se hvalim, ali je sigurno doprinelo pobedi. Tako je bilo i kada sam napravio tri izmene kad je Čukarički vodio 2:0. Pogodili smo opet sa izmenama moj stručni štab i ja, nisam samo ja zaslužan za to, svi smo zajedno. Igračima sam pred utakmicu rekao da mi je žao onih koji će biti na klupi, a zaslužuju da igraju. Izvinjavam im se, ne mogu svi da igraju i meni je najteže da sastavim startnih 11. Svi koji su ušli sa klupe su doprineli pobedi, kao i oni koji su počeli meč. Kod nas je porodična atmosfera, nema zavisti i ljubomore. Bez obzira na to da li neko počne utakmicu ili uđe sa klupe, daje maksimum. Znam da je onaj ko ostane na klupi malo ljut, ali mi je bitno da se ta ljutnja ne primeti kad uđe u igru, već da doprinese pobedi Vojvodine. Protiv Mladosti su izmene doprinele tome“.

Tokom letnjeg prelaznog roka, Voša je vratila Novicu Maksimovića iz Grčke i Vladimira Kovačevića iz Belgije, iz Kabela kao slobodnog igrača dovela Gorana Vukliša, pojedine želje nije realizovala (Đorđe Ivanović nije želeo da napušta Partizan, a Mladost tržaila oko 350.000 evra za štopera Miloša Šataru). Vrlo je moguće da na „Karađorđu“ više neće biti pojačanja.

Zadovoljan sam kadrom, ne bi trebalo gomilati igrače. Bilo je nekoliko fudbalera koji su mi se dopali, ali kad pitam za njih, njihovi klubovi kažu da moramo da platimo obeštećenje od po 300.000 ili 400.000 evra. Nismo u mogućnosti da plaćamo toliko. Trudio sam se da sačuvam budžet Vojvodine i da to budu igrači koji su slobodni, te samo takve i dovodimo. Njihova plata nije mala za srpske uslove, ali barem ne moramo da platimo 200.000 ili 300.000 evra samo da bismo ga doveli. Konkurencija je dobra i zadovoljan sam igračkim kadrom. Pošto još nije gotov prelazni rok, jedino ukoliko nam neki igrač ode, možemo da dovedemo zamenu“, zaključio je Nenad Lalatović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Lalatovićeve hit izjave: Ako je Lion izbacio Mančester Siti, može i Vojvodina Totenhem! Mi ne dajemo golove iz penala, nego iz igre

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020

„Neki klubovi nam traže od 300.000 do 400.000 evra, ali sam se trudio sa sačuvam budžet kluba“, kaže trener Novosađana..Blista Vojvodina, blista i Nenad Lalatović. Posle početna dva remija (TSC i Čukarički), osvajač Kupa Srbije je počeo da se penje na superligaškoj tabeli dvema vezanim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.