Hersonska oblast želi da bude deo Rusije, tražiće vojnu bazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 07:54

Hersonska oblast želi da bude deo Rusije, tražiće vojnu bazu

Hersonska oblast ne planira da bude posebna nezavisna republika, cilj je da postane ruski region, izjavio je zamenik načelnika regionalne vojno-civilne administracije Kiril Stremousov.

"Ne planiramo da budemo posebna nezavisna republika. Naš glavni zadatak je da budemo subjekt u okviru Ruske Federacije“, rekao je za RIA Novosti Stremousov.

Naveo je da Hersonska oblast, nalazi na jugu Ukrajine, neće žuriti sa referendumom o samoopredeljenju.

"S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da rezultate referenduma ionako neće priznati zapadne zemlje, održati ga sada je gubljenje vremena. Zato nismo ni razmišljali o održavanju referenduma", naveo je Stremousov.

Prema njegovim rečima, do kraja godine treba da bude završen proces prelaska na standarde ruskog zakonodavstva, pa tek onda može da se odlučuje o referendumu i budućem statusu oblasti.

Stremousov je istakao da će vlasti Hersonske oblasti zatražiti da u regionu bude postavljena ruska vojna baza, koja treba da bude garancija bezbednosti.

Naveo je i da će ruski jezik, uz ukrajinski, dobiti status državnog.

Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine, a sredinom marta ruske snage preuzele su kontrolu nad tim regionom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žele da postanu deo Rusije; Tražiće i vojnu bazu

Izvor: B92, 24.Maj.2022

Hersonska oblast ne planira da bude posebna nezavisna republika, izjavio je zamenik načelnika regionalne vojno-civilne administracije Kiril Stremousov...Prema njegovim rečima, cilj je da postanu ruski region..."Ne planiramo da budemo posebna nezavisna republika. Naš glavni zadatak je da budemo subjekt...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.