Heroji čiji su glasovi zamenili linijske sudije

Izvor: B92, 09.Feb.2021, 01:53

Heroji čiji su glasovi zamenili linijske sudije

Tako to rade Australijanci, ne zaboravljaju svoje važne ljude, one koji se svojim velikim delima ističu u zajednici.

Potnato je da ove godine na Australijan openu imamo novinu, "Oko sokolovo" sistem kamera, koji je zamenio linijske sudije.

Ipak tokom mečeva čujeto ono "Auuuuuut", iako na terenu, osim glavnog sudije i igrača, nije niko prisutan.

Sada je sve jasno, radi se o glasovima koje su za potrebe usnimavanja u sistem pozajmili heroji Australije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Reč je o običnim ljudima, radnicima, vozačima hitne pomoći i doktorima koji su bili na prvoj liniji fronrta borbe protiv kovida, vatrogascima koji su gasili požare širom Australije...

Svakod gana, po jedan heroj iz svake od australijskih država, stiže na red da se njegov glas čuje na terenima u Melburn parku. Ukupno, njih osam tokom dana ima tu privilegiju.

Stiven Gelagotis, koji radi u hitnoj pomoći, poseban je fan tenisa. On se zarazio koronavirusom dok je prevozio pacijente iz jednog staračkog doma u bolnice.

"Nisam očekivao ovako nešto, vidim to kao veliku čast što predstavljam Hitnu pomoć države Viktorija i što se moj glas čuje na terenima kada loptica završi u autu. Australijan open je sjajan sportski događaj. Sećam se da sam, kao dete, sedeo sa mamom i tatom pred TV ekranom i da sam i tada uzvikivao auuut, menjajujći akcente, pretvarajući se da sam linijski sudija! Velika je privilegija biti deo ovo Australijan opena", rekao je Gelagatis za "Sidnej Morning Herald".

Njegov slučaj je dokaz da nikada ne znate kada će vam se podsvesna želja i ostvariti.

Ako ništa, sad bar znamo ko se to dere na terenima kada nema linijskih sudija...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.