Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 06:00

Heorina i bez medalje: Nino Salukvadze na DEVETIM Igrama u karijeri

Gruzijska strelkinja ušla u istoriju

Istinska heroina Olimpijskih igara, iako nije uspela da osvoji novu medalju – Nino Salukvadze!

Gruzijska reprezentativka u streljaštvu, koja se jutros takmičila u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, upisala je nastup na devetim Igrama u karijeri!

Nino je prvi put bila na strelištu još 1988. godine pod zastavom Sovjetskog saveta, a od tada nije propustila nijednu najveću svetsku smotru sportista: >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učestvovala je i 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016. i evo danas u Tokiju.

Na tih prethodnih osam nastupa Salukvadze je osvojila tri medalje: zlato i srebro u Seulu 1988. i bronzu u Pekingu 2008. Možda su ovo Gruzijki poslednje Igre, pošto je ostvarila skroman rezultat, zauzela je tek 31. mesto u kvalifikacijama, bila je daleko od pozicije koja vodi u finale.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.