Izvor: RTS, 26.Mar.2022, 00:14

Hamilton o Saudijskoj Arabiji: Imamo obavezu da pokušamo da doprinesemo promeni

Luis Hamilton govorio je o odgovornosti koju on oseća, u lično ali i u ime svog sporta, da pokuša da utiče na promene u zemljama u kojima se voze trke Formule 1. Nigde tako nešto nije neophodno, smatra on, kao u Saudijskoj Arabiji...
Hamilton je jasno aludirao na masovno pogubljenje koje se dogodilo pre par sedmice u ovoj zemlji.

Grupe koje se bore za ljudska prava širom sveta kritikovale su Formulu 1 zbog toga što je dogovorila nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dugogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom, bez obzira na pogubljenja koja su praktično deo svakodnevnog života.
”Mi ne odlučujemo gde idemo da vozimo, ali smatram da mi vozači možemo i moramo, na kraju, da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći da pomognemo”, rekao je Hamilton.
”Oni na vlasti su obavezni da donesu promene, ali mi to ne vidimo. To mora da se dogodi”.
”Nema mnogo toga što mogu da kažem. Prosto je neverovatno sve ono što čujemo ovih dana”.
Hamilton je govorio i o pismu koje je dobio od 14-godišnjaka koji je osuđen na smrt.
”Sa 14 godina? Pa, niko zaista ne zna šta radi sa 14 godina”, istakao je Hamilton.
U pitanju je slučaj, o kome su pisali britanski mediji, u kojem je dečak od 14 godina uhapšen i onda, 2019. godine, sa 17 godina, osuđen na smrt.
Hamilton je naglasio da ”nije na njemu da govori sa onima koji imaju moć u Saudijskoj Arabiji”, ali je dodao da bi svakako bio otvoren da sedne sa njima i da pokuša da razume ”zašto se ništa ne menja”. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.