Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 17:10

Hamilton najbrži na "Katalunji", Britanac za petama Šumaheru

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Španije u Formuli 1, koja je vožena na stazi "Katalunja" u Barseloni.
Hamilton je trijumfom na Katalunji došao do 88. pobede u karijeri, a sada mu nedostaju tri da izjednači rekord koji drži Mihael Šumaher.

Britanac je kao prvi startovao u Barseloni i svih 66 krugova je bio vodeći, ostarivši četvrtu ovosezonsku pobedu u šampionatu.
Iza sebe je ostavio Marka Ferstapena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Red Bula, kao i svog timskog kolegu Finca Valterija Bostasa.

Na četvrtom i petom mestu završili su vozači iz Rejsing Pointa Lens Strol i Serhio Peres, dok Šarl Lekler iz Ferarija nije završio trku.
Šampionat u Formuli 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Belgije 28. avgusta.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.