Hamarbi penzionisao dres legende FM kojoj se divi i Ibrahimović VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamarbi penzionisao dres legende FM kojoj se divi i Ibrahimović VIDEO

Ko je početkom veka provodio sate, dane i mesece uz Football Manager dobro je upoznat sa imenom Kenedija Bakirčoglua.

Baričoglu je jedna od legendi čuvene igrice, a iIako u stvarnom životu ovaj Šveđanin sirijskog porekla nije zabeležio ni približno atraktivnu karijeru, nije bio ni potpuni anonimus.

Posle Asiriske i Hamarbija u rodnoj Švedskoj igrao je još u Iraklisu (Grčka), Tventeu, Ajaksu (oba Holandija) i Rasingu iz Santandera (Španija).

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omaleni vezista je vrhunac karijere doživeo u Hamarbiju čija je i igračka legenda, prava, ne virtuelna. On će 11. novembra odigrati poslednji meč za Hamarbi, nakon koga će u 38. godini da se penzioniše.

Međutim, proteklog vikenda je odigrao poslednju utakmicu na domaćem terenu u Stokholmu, što je klub iskoristio da mu se zahvali za sve godine provedene u zeleno-belom dresu.

U emotivnoj ceremoniji na Tele2 Areni najavljeno je da će Hamarbi povući iz upotrebe dres sa brojem 10 u narednih deset godina. Bakirčoglu nije uspeo da zadrži suze u naletu emocij.

Kenediju su veliko poštovanje iskazale legende švedskog fudbala među kojima i rekorder po broju nastupa i golova za reprezentaciju Zlatan Ibrahimović.

"Kenedi, sve je završeno. Počinješ novo poglavlje. Imao si sjajnu karijeru i igrao sjajno gde god si išao. Imao sam čast da te upoznam kao osobu i igrača, a obe strane su neverovatne. Srećno u svemu, najbolji si. Moje vreme će doći, a kada doće više ćemo se družiti", poručio je Ibrahimović preko video poruke iz SAD.

Bakirčoglu je tokom klupske karijere postigao 140 golova na 516 utakmica, od čega 47 za Hamarbi, a zabeležio je i 14 nastupa za reprezentaciju Švedske u periodu 2001-2008.

Na poslednjoj utakmici na domaćem terenu Bakirčoglu je dobio ovacije 30.000 navijača Hamarbija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.