Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 23:29

Haland više neće igrati ove godine

Norvežanin se povredio

Ne samo da je Borusija Dortmund večeras morala da igra bez svog najboljeg strelca Erlinga Halanda protiv Lacija u Ligi šampiona već će to morati da radi do kraja godine.

Norveška gol-mašina se povredila.

Haland je na jučerašnjem treningu povredio zadnju ložu i mora na pauzu. Sumnja se čak da je pokidao mišić.

Očekuje se da odsustvuje minimum do januara sledeće godine što znači da će propustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mečeve protiv Ajntrahta, Štutgarta, Verdera i Union Berlina u Bundesligi, utakmicu protiv Ajntraht Braunšvajga u Kupu Nemačke i poslednje kolo lige šampiona protiv Zenita. Sreća za Borusiju je što je obezbedila plasman u osminu finala Lige šampiona, ali nema dileme da će joj fenomenalni Norvežanin nedostajati u domaćim takmičenjima.

Haland je do večeras bio strelac na svakoj utakmici u Ligi šampiona i postigao je šest golova na četiri meča. Ukupno je u ovom takmičenju računajući i prošlu sezonu dao neverovatnih 16 golova na 12 utakmica! U elitnom takmičenju postiže gol na svakih 56 minuta što je apsolutni rekord takmičenja ako se računaju igrači sa najmanje 10 odigranih mečeva.

U Bundesligi je dao 10 golova na osam utakmica i sa 17 golova na 14 mečeva u svim takmičenjima je ubedljivo najbolji strelac Borusije Dortmund u ovoj sezoni. Nijedan drugi njegov saigrač nije dao više od tri gola. Ukupno su njegovi saigrači dali preostalih 20 golova Borusije u dosadašnjem delu sezone.

Kako nadoknaditi odsustvo takvog igrača?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.