Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021, 14:18

Haland niže rekorde, hoće li udariti recku i protiv Bajernovog dželata?

Lajpcig u finalu Kupa Nemačke čeka boljeg iz duela Borusije Dortmund i Holštajn Kila

Uspeli su fudbaleri RB Lajpciga da se domognu borbe za trofej, sada su na potezu Borusija Dortmund i Kil (20.30). Za Milionere bi osvajanje pehara u Kupu Nemačke predstavljalo spas sezone, drugoligaš može da bude zadovoljan plasmanom među četiri najbolje ekipe, ali sigurno da će tražiti svoju šansu da se dočepa finala.

20.30: (1,22) Dortmund (6,50) Holštajn Kil (13,0)
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Ekipa Edina Terzića je na putu ka polufinalu bila bolja od Duisburga (5:0), Braunšvajga (2:0), Paderborna (3:2) i Menhengladbaha (1:0). Posle ispadanja iz Lige šampiona, gde je pružila odličan otpor Mančester Sitiju, vezala je tri trijumfa i prišla na samo bod četvrtoplasiranom Ajntrahtu. Redom je ekipa sa Signal Iduna Parka na pleća obarala Verder (4:1), Union Berlin (2:0) i Volfsburg (2:0), po dva pogotka je u trijufima nad Bremenom i Vukovima postigao Erling Haland.

Norvežanin nastavlja da oduševljava, postao je najmlađi igrač koji je stigao do 38 pogodaka u Bundesligi (gol na svakih 86,6 minuta). U tekućoj takmičarskoj godini je upisao 26 nastupa u elitnom rangu, mreže je tresao na polovini mečeva, a u listu strelaca se upisao u 25 navrata. Sa dva pogotka protiv Volfsburga oborio je rekord Pjera Emerika Obamejanga i postao Borusijin igrač sa najviše golova na strani u jednoj sezoni (16) - ukoliko i u 33. kolu zatrese protivničku mrežu, izjednačiće rekord Bundeslige, koji drže Jup Hejnkes i Timo Verner. Mogao bi ove sezone i da stigne do 30 golova u nemačkom šampionatu, što je dosad pošlo za rukom samo sedmorici igrača. Ipak, jedino je Uve Seler uspeo to da uradi u svojoj prvoj kompletnoj sezoni u takmičenju.

Jasno, Kil će morati da pronađe način da ga zaustavi, posebno sada kada se u stroj vratio i Džejdon Sančo, koji se upisivao u listu strelaca na svakom od prethodnih mečeva u Kupu. Mats Humels se takođe vraća u tim posle suspenzije, Džud Belingem je zaradio isključenje u ligi, ali to ne utiče na dešavanja u kupu.

Kil je najpre eliminisao niželigaša Rilasingen u prvoj rundi (7:1), a onda je napravio senzaciju. Izborio se za penal lutriju u duelu sa minhenskim Bajernom i posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio iz Kupa vladara nemačkog fudbala. Bio je potom bolji od Darmštada i Esena, pa će večeras protiv Dortmunda pokušati da nastavi svoj san. Ipak, nije u sjajnoj formi. Na prethodnih pet duela u Cvajti upisao je tek jedan trijumf i osvojio pet od mogućih 15 bodova. Tako je pao na četvrtu poziciju na tabeli, imao je minulog meseca i problema sa virusom korona, ali pošto ima čak tri meča manje od rivala kojima gleda u leđa, još uvek ima lepe šanse da se domogne promocije.

Rode su se dosad sastale samo jednom sa Milionerima, Borusija je kao gost u okviru Kupa 2012. godine slavila sa ubedljivih 4:0.

Dortmund 4-2-3-1: Hic - Mori, Akanđi, Humels, Gereiro - Belingem, Džan - Sančo, Rojs, Rejna - Haland

Kil 4-1-4-1: Dane - Dem, Val, Komenda, Van den Berg - Mefert - Ris, Muhling, Li, Bartels - Sera

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Petak

Verder - RB Lajpcig 1:2 (0:0, 0:0)

/Bitenkur 105+1 - Hvang 93, Forsberg 120+1/

Subota

20.30: (1,22) Dortmund (6,50) Holštajn Kil (13,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.