HOROR SCENE U BUNDESLIGI: Bajern slavio, derbi protiv Dortmunda u senci TEŠKE povrede! Samo je PAO kao pokošen (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 22:02

HOROR SCENE U BUNDESLIGI: Bajern slavio, derbi protiv Dortmunda u senci TEŠKE povrede! Samo je PAO kao pokošen (VIDEO)

Životna drama fudbalera Borusije.

Trebalo je da bude derbi prvoplasiranih ekipa u Bundesligi, spektakl začinjen golovima. I jeste, budući da je Bajern slavio u Dortmundu protiv Borusije rezultatom 2:3 (1:2), ali će meč na "Signal Iduna parku" ostati u senci teške povrede Julijana Branta.

Prvotimac Dortmunda pao je kao pokošen u 66. minutu posle stravičnog sudara sa defanzivcem Bavaraca Dajom Upamekanom.

Njih dvojica su se sudarili u skoku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a deblji kraj je izvukao Nemac koji je prilikom pada udario glavom o travnjak i ostao da leži nepomično.

Odmah su reagovali igrači dva tima, pozvali pomoć sa strane jer je Brant nepomično ležao, pa je nastao višeminutni prekid dok mu se ukazala pomoć.

Julian Brandt's injury moment 🤕#BVBbay

pic.twitter.com/gOq5sRThu9

— ZIZOU (@zizou_910) December 4, 2021

Brant je posle četvorominutnog prekida iznesen sa terena na nosilima uz nadu da će biti dobro. Navijači su ga ispratili aplauzima.

Što se tiče samog meča, bilo je više nego uzbudljivo. Kao i svaka utakmica ovih rivala, nije mogla da prođe bez preokreta i golova.

Do vođstva su stigli domaći već u 5. minutu upravo preko Branta, pošto je veliki posao odradio Belingem, usledila je sigurna realizacija za 1:0

Šampion je odgovorio 240 sekundi kasnije, preko koga drugog nego Roberta Levandovskog. Najbolji strelac tima iz Minhena potvrdio je sjajnu formu pogotkom u devetom minutu, kojim se krenulo ispočetka.

Do kraja poluvremena, Bajern je uspeo da stigne do preokreta, a strelac je bio Koman u poslednjim minutama prvog dela.

Tek što je počeo nastavak meča, golgeter Borusije Erling Braunt Haland je doneo novi rezultatski egal, da bi konačanih 2:3 postavio ponovo Levandovski u 77. minutu sa "bele tačke".

Dortmund je meč završio sa desetoricom igrača, pošto je drugu javnu opomenu zaradio Marko Rojs. Treba istaći i očajnu partiju Matsa Humelsa, koji je najveći krivac što su Bavarci odneli ceo plen, budući da je kod svih golova imao velikih propusta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.