HAMILTON JE NEUNIŠTIV: Britanac na tri točka pobedio u Silverstonu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2020, 17:49

HAMILTON JE NEUNIŠTIV: Britanac na tri točka pobedio u Silverstonu! (VIDEO)

Uzbudljiv finiš trke za VN Velike Britanije.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je treću pobedu zaredom, pošto je slavio na Velikoj nagradi Britanije, četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, uprkos tome što je u poslednjem krugu ostao bez prednjeg pneumatika.

Večeras (20.45) se zatvara Serija A, a jedina nedoumica je hoće li iz lige ispasti Đenova ili Leće. Đenova ima „zicer“ da obezbedi opstanak je dočekuje Veronu, ali joj samo pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << garantuje miran san jer Leće u isto vreme čeka Parmu i ima samo bod manje. Kvota na Đenovu je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đenova – Verona.

Britanac se tako po sedmi put u karijeri našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na Silverstonu, a ujedno je upisao 87. trijumf ukupno. To znači da ga sada samo četiri pobede dele od rekorda Mihaela Šumahera.

Drugo mesto zauzeo je Maks Ferstapen u bolidu Red Bulu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Ferarija Šarl Lekler.

Činilo se da je borba za trijumf na legendarnoj stazi, na kojoj je pre 70 godina vožena prva trka u istoriji Formuli 1, rešena već na samom startu, međutim, malo je falilo da Hamilton ostane bez pobede.

Uprkos lošem startu, Britanac je uspeo da se zadrži ispred svog timskog kolege Valterija Botasa, a iako je Finac u pojedinim trenucima približavao na oko sekundu zaostatka pravu šansu nije ni imao da napadne timskog kolegu.

Ipak, tri kruga pre kraja prvo je Botasu pukao pneumatik, zbog čega je morao u boks (zbog toga je trku završio tek na 11 mestu), da bi se isto desilo i braniocu titule u poslednjem krugu.

Hamilton je pola poslednjeg kruga odvozao na tri točka, a na kraju su ga sekunde delile od Ferstapena, koji je imao sveže pneumatike pošto je otišao u boks u pretposlednjem krugu.

A dramatic final minute at Silverstone, as @LewisHamilton and his Mercedes hold on for a famous victory! 😮 🏆#BritishGP 🇬🇧 #F1 pic.twitter.com/CmD8hrz2Fw

— Formula 1 (@F1) August 2, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.