Gvardiola otkrio gde bi voleo da završi karijeru! (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola otkrio gde bi voleo da završi karijeru! (video)

Da li bi to bio pravi potez?

Pep Gvardiola, legendarni igrač, a sada trener je javno izneo da bi voleo da završi karijeru tamo gde je i započeo, u Barseloni!

"Ja ću završiti karijeru tamo gde sam je započeo. Moji poslednji koraci će biti u Barseloni, nadam se", rekao je Pep.

Svi znamo koliko je ovaj bivši igrač vezan za Barselonu, čak i kada je napusti, on i dalje priča o klubu sa "Nou Kampa", o Mesiju, uvek nađe način da ih pomene i svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vide koliko je taj klub vama urezak duboko u srcu.

Gvardiola je karijeru započeo u omladinskim kategorijama Barselone, da bi 1990. godine debitovao za prvi tim, i nakon toga je igrao punih 11 godina u ovom timu, upisao je ukupno 382 utakmice u ovom timu, a igrao je na poziciji zadnjeg veznog. Nakon kraćeg boravka u Italiji i Kataru, Pep odlučuje da postane trener, a katalonski tim mu je dao šansu da proba u njihovom B timu. Naredni korak je bio seniorski tim, a Katalonac postaje trener Barseloninog A tima 2008 godine. Pokazao je celom svetu kakav je trenerski majstor i osvojio apsolutno sve sa ovim timom. Nakon što mu je istekao četvorogodišnji ugovor, i nakon godinu dana pauze od fudbala, Španac se odlučuje da preuzme nemački Bajern. Postavio je mnoge rekorde kada je nemačka liga u pitanju, ali svi mu zameraju što sa ovim timom nije osvojio Ligu šampiona.

Naredni korak je Premijer liga, a 2016. godine je odabrao prebogati Mančester siti i opet u prošloj sezoni pokazao kakav je trener. Oborio je apsolutno sve moguće rekorde, a koliko je posvećen fudbalu i koliko posvećuje pažnje nekim detaljima možete da pogledate u dokumentarcu "All or Norhing" koji je posvećen Sitiju.

Nije ni čudo što neki kažu da je Gvardiola čak 50 godina ispred svih kada je fudbalska filozofija u pitanju.

Španac ima "samo" 47. godina i ukoliko želi, mogao bi još mnogo, mnogo da ostane u fudbalu i da osvoji ko zna koliko trofeja, a kada će opet doči na red ta Barselona? Očigledno samo on zna kada je pravo vreme. Želja je tu, a teško da bi katalonski klub imao nešto protiv da ovakvog trenera ponovo vidi na svojoj klupi, uostalom on im je doneo neke najlepše momente u klupskoj istoriji.

"Acabaré donde empecé: mis últimos pasos ojalá sean en el Barça", Pep Guardiola en #UniversoValdano, este jueves a las 21.30h en Movistar Liga de Campeones. pic.twitter.com/H7Mjq6iyqK

— La Casa del Fútbol en Movistar+ (@casadelfutbol) September 12, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

David Silva hoće u Las Palmas

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2018, 10:37

Zvezda Mančester Sitija i reprezentacija Španije - David Silva, ima u planu da karijeru završi u svom rodnom mestu, Las Palmasu. Sjajni vezista ima još dve godine ugovora sa Građanima koje planira da odradi, a posle toga bi voleo da se vrati u domovinu.  "Da, želeo bih da moje dete raste tamo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Gvardiola želi da završi karijeru u B timu Barselone

Izvor: B92, 13.Sep.2018

Menadžer fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da želi da završi karijeru tamo gde je počeo trenerski posao, u B timu Barselone...Gvardiola je počeo trenersku karijeru u mladom timu Barselone 2007. godine, pre nego što je godinu dana kasnije preuzeo prvi tim, u kome se proslavio i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.