Gudelj golom potvrdio prolaz Alkmara, Lacio i Lion u drugoj fazi, Totenhem rutinski

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudelj golom potvrdio prolaz Alkmara, Lacio i Lion u drugoj fazi, Totenhem rutinski

Fudbaleri Lacija savladali su petom kolu grupe J Lige Evrope Legiju sa 2:0 i izborili plasman u narednu fazu, a isti uspeh ostvario je i Lion koji je na svom stadionu porazio Betis sa 1:0. AZ Alkamar je potvrdio prolaz dalje, a vodeći gol u pobedi nad Makabi Haifom (2:0) postigao je Nemanja Gudelj. Kao i po običaju ove godine, Totenhem je u grupi K lako izašao na kraj sa protivnikom, ovoga puta sa Tromsom u gostima 2:0.

Lacio je već u 24. minutu protiv Legije poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << golom Peree, a Felipe Anderson je u 57. potvrdio dobru igru dupliravši vođstvo u Poljskoj. Do kraja grupe J, rimski tim će se boriti sa Trabzonom za prvu poziciju koji ima dva boda više i koji je lako na svom igralištu ostvario trijumf nad Apolonom 4:2.

Nakon malo lošijih partija i rezultata u francuskom prvenstvu, Lion je pobedom nad Betisom ostvario zacrtani cilj i plasirao se u narednu rundu takmičenja, a jedini pogoda protiv gostujuće ekipe iz Andaluzije postigao je Bafetimbi Gomis u 66. minutu.

AZ Alkmar je na pravi način obezbedio drugu fazu pobedivši Makabi Haifu sa 2:0, a verovatno najzaslužniji za takav rezultat Holanđana je srpski internacionalac Nemanja Gudelj koji je u 37. minutu postigao vodeći pogodak.

Gudmundson je u petom minutu nadoknade samo potvrdio još jednu dobru partiju Alkamara u Ligi Evrope.

Sevilja je treći put u nizu u drugom po snazi evropskom takmičenju remizirala, ovoga puta sa Eštorilom, iako je imala vođstvo. Kevin Gameiro je nakon sedam minuta igre u srcu Španije doneo prednost domaćinu, ali je Ruben Fernandes 60 sekundi pre kraja susreta poravnao rezultat.

Nakon odličnih partija, Dinamo Kijev se šokirao u Belgiji pošto ga je posle prvih 45 minuta nadigrao Genk sa 3:1. Kijevljani su golom Jarmolenka u devetom minutu poveli, ali je domaćin odgovorio pogocima Vosena u 17. iz penala, Kumordžija u 37. i De Keulara u 40. minutu i postavio konačni rezultat.

Prvi pogodak za PAOK postigao je Aldin Džidić, defanzivac Šahtjora koji je nakon šuta sa leve strane Lukasa u 54. minutu odbio loptu u svoju mrežu.

Potvrdu pobede u drugom minutu na asistenciju Salpingidisa doneo je Stelios Kiciu i tako postavio konačan rezultat.

Za domaći sastav Aleksandar Simčević odigrao je celu utakmicu, dok je u grčkoj ekipi Zvonimir Vukić pružio dobru partiju do 76. minuta kada ga je zamenio Martin Štoh.

Rubin je i defintivno obezbedio mesto u drugoj fazi nakon remija sa Mariborom u grupi D, a ruska ekipa povela je pogotkom Naća u 43. minutu, dok su Slovenci preko Mezge četiri minuta pre kraja sureta ostavila šanse za prolaz dalje.

Anži je umalo prokockao priliku da već sada ima u rukama plasman u narednu fazu, jer je Šerif golom Ise u 52. minutu poveo u Rusiji, ali je šest minuta kasnije Epureanu poravnao.

Tim iz Mahačkale je izvukao željeni remi, dok je Šerif u trećem minutu nadoknade ostao sa igračem manje nakon isključenja Rikardinja.

Liga Evrope, 5. kolo grupne faze:

Grupa A:

Kuban - Sent Galen 4:0 (1:0)

(Melgareho 3, 71 Ignatijev 54, Kabore 90)

21:05 Svonsi - Valensija

Grupa B:

21:05 Ludogorec - PSV

21:05 Černomorec - Dinamo Zagreb

Grupa C:

21:05 Esbjerg - Standard

21:05 Elfsborg - Salzburg

Grupa D:

Rubin - Maribor 1:1 (1:0)

(Naćo 43 - Mezga 86)

21:05 Vigan - Varegem

Grupa E:

21:05 Dnjepar - Panduri

21:05 Fereira - Fiorentina

Grupa F:

21:05 APOEL - Makabi Tel Aviv

21:05 Bordo - Frankfurt

Grupa G:

19:00 Genk - Dinamo Kijev

19:00 Rapid - Tun

Grupa H:

19:00 Liberec - Frajburg

19:00 Sevilja - Eštoril

Grupa I:

19:00 Rijeka - Guimaraeš

19:00 Lion - Betis

Grupa J:

19:00 Legija - Lacio

19:00 Trabzon - Apolon

Grupa K:

Anži - Šerif 1:1 (0:0)

(Epureanu 58 - Isa 52)

19:00 Tromso - Totenhem

Grupa L:

Šahtjor Karagandi - PAOK 0:2 (0:0)

(Džidić 54a.g, Kiciu 90+2)

19:00 AZ Alkmar - Makabi Haifa

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Gudelj najavio proleće u Alkmaru, Dinamo razbijen na Kristal areni (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2013

Zvonimr Vukić i Nemanja Gudelj ruku pod ruku! Srbin iz PAOK-a i Srbin iz Alkmara zajedno će u narednu fazu Lige Evrope, pošto su njihovi timovi u 5. kolu Grupe L izborili plasman u šesnaestinu finala drugog po važnosti kontinentalnog takmičenja. Vukić je ušao u finišu meča sa Šahtjorom iz...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.