Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 11:03

Grizmanova karijera u slobodnom padu: Očajna statistika za glavobolju u Madridu, brine i Milinko Pantić

Francuz bez konkretnog učinka od povratka u Atletiko

Karijera Antoana Grizmana je u krizi.

Svetski šampion sa Francuskom 2018. godine i u to vreme jedan od najboljih golgetera planete nikako da povrati formu na nekadašnji nivo, koji mu je doneo transfer vredan 120.000.000 evra kada je leta 2019. prešao iz Atletiko Madrida u Barselonu.

UTORAK, 21.00: (3.00) MILAN (3.20) ATLETIKO MADRID (2.60)

Statistički gledano, nije se Francuz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obrukao u dresu katalonskog kluba. Postigao je 35 golova i imao 17 asistencija u 102 nastupa, što bi za mnoge napadače bio zadovoljavajuć učinak, međutim, ne i za navijače Barselone, koji su navikli da gledaju vrhunski fudbal. Grizman nije bio na tom nivou i zbog toga je letos vraćen u Atletiko na jednogodišnju pozajmicu za 10.000.000 evra.

Sigurno jedan od lošijih poslovnih poteza Barseloninih čelnika, a iako se očekivalo da će biti drugačije, povratak u Madrid nije probudio uspavanog 30-godišnjaka.

U pet nastupa za Jorgandžije, ukupno 304 minuta provedenih na terenu, Grizman je bio bez konkretnog učinka. Niti gola, niti asistencije, niti šuta u okvir gola. Samo jedan uspešan dribling, a procenat preciznih dodavanja tek nešto veći od 70 odsto. Četiri puta se našao u startnoj postavi i jednom ušao s klupe, ali s njim u igri Atletiko još nije postigao gol.

Prethodni mandat u crveno-belom dresu bio je sjajan. U 256 utakmica od 2014. do 2019. dao je 133 gola i imao 50 asistencija. Osvojena je Liga Evrope i igrano finale Lige šampiona.

"Ono što zabrinjava u vezi sa Grizmanom je činjenica da je neprimetan na terenu. Morao bi da se nudi saigračima i ulazi u šanse jer je on jedan od naših najvažnijih igrača", istakao je nekadašnji as Atletiko Madrida, Milinko Pantić u radio programu čuvene Marke.

U kakvom je trenutno stanju francuski napadač najbolje pokazuje njegov učinak od početka sezone. Računajući i mečeve za Barselonu sakupio je ukupno osam nastupa. U njima nije dao gol, nije imao asistenciju, niti šut u okvir, od ukupno 10 pokušaja. Uspešno je izveo četiri od sedam driblinga, a dobio 39 od 74 duela. Napravio je 68 grešaka.

"Uvek očekujem više od svojih igrača, to je jedini način da napreduju", diplomatski je odgovorio Dijego Simeone posle iznenađujućeg poraza aktuelnog šampiona Španije od Alavesa.

Gostovanje u Milanu idućeg utorka u Ligi šampiona biće nova prilika da se Grizman probudi. Ako ga, posle svega, Simeone pošalje na teren.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.