Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 18:50

Greg se naljutio: Da li je trebalo da dobijemo Francuze 30 razlike?

„Pojedinačno su Amerikanci bolji od nas, ali smo dokazali da možemo da ih pobedimo“, kaže Evan Furnije

Udarac u bradu američkoj košarci. Već u prvom kolu grupne faze olimpijskog turnira branilac zlatne medalje nje pretrpeo poraz. Prvi na Igrama još od 2004. kad ih je u Atini savladala Argentina u četvrtfinalu.

U međuvremenu su se košarkaši Sjedinjenih Američkih Država šetali do najsjanijeg odličja u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru. Možda će na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrh pobedničkog postolja i u Tokiju, ali posle neuspeha u duelu sa Francuskom (76:83) jasno je da će morati da se pomuče. Možda i spuste na zemlju i shvate da nisu vanzemaljci kakvim su predstavljeni.

Baš to kako ih drugi vide ražestilo je selektora SAD-a Grega Popoviča, ljutog posle poraza od Francuske.

Kad izgubite meč niste iznenađeni, već razočarani. Ne razumem tu reč – „iznenađenje“. Umanjuje se ekipa Francuske, kao da je trebalo da ih dobijemo 30 razlike. To je paklen tim“, predočio je Popovič, pre nego što je pojasnio. „Francuska je sjajna reprezentacija, zaslužuje čestitke. Ima toliko dobrih selekcija na planeti. Nemojte se čuditi ovom porazu, jer se razlika između Amerike i ostatka sveta svake godine sve više smanjuje“.

Drejmond Grin je pokušao da identifikuje razloge poraza

Nismo bili toliko dugo na okupu, a opet jesmo dovoljno dugo da bismo bili dosledni. U nastavku turnira moramo bolje da se branimo“, naglasio je as Goldent Stejta da mu smeta veliki broj primljenih poena.

Čak 28 spakovao je Evan Furnije. Sam više nego Kevin Durent (deset) i Demijan Lilard (11) zajedno.

Amerikanci su individualno jali od nas, ali smo timskom igrom pokazali da možemo da ih savladamo“, istakao je šutet Bostona.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.