Grazie Maurizio - Evo kako se Čelsi oprostio od Sarija! (foto)

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grazie Maurizio" - Evo kako se Čelsi oprostio od Sarija! (foto)

Stigla je i potvrda, Mauricio Sari je novi trener Juventusa.

Objavili smo, Juventus je i zvanično potvrdio da je Masimilijana Alegrija na klupi "Stare dame" nasledio bivši trener Napolija Mauricio Sari.

Iskusni italijanski stručnjak je napustio Čelsi nakon samo godinu dana, sa "Plavcima" je uspeo da osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri, Ligu Evrope.

Igralo je Čelsi i finale Liga kupa sa Mančester sitijem, poraženi su nakon penala i bizarne scene >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa kraja produžetaka, kada je golman Kepa Arizabalaga odbio da napusti teren i ukaže priliku rezervnom golmanu Viliju Kabaljeru, koji je specijalista za udarce sa kreča.

Uspeli su "Plavci" u turbulentoj sezoni da se domognu i trećeg mesta na tabeli Premijer lige, utisak je da je Sari obavio sjajan posao.

Ipak, navijači su tokom sezone često izražavali nezadovoljstvo zbog brojnih Sarijevih odluka, Italijan nije odustajao od svoje filozofije, uporno je koristio istih 15ak fudbaler, fanove je najviše bolelo što nije ukazivao šansu momcima koji su ponikli u klubu, Kalumu Hadson-Odoiju i Rubenu Loftus-Čiku.

Klub sa "Stamford Bridža" je zaradio i zabranu transfera za naredna dva prelazna roka, Sari je istakao želju da se vrati u domovinu, kada je stigao poziv Juventusa, pa je donešena odluka o rastanaku dve godine pre isteka saradnje.

Direktorka kluba Marina Granovskaja je istakla da je Italijan imao jaku želju da se vrati u domovinu i da klub nije želeo da mu pravi problem.

"U razgovorima koje smo imali nakon finala Lige Evrope, Mauricio nam je jasno stavio do znanja da želi da se vrati u domovinu, objašnjavajući da su njegovi razlozi za povratak u Italiju veoma značajni.

Takođe je verovao da je bitno da bude blizu porodice, zbog svojih starijih roditelja, osećao je potrebu da u ovom trenutku bude uz njih.

Mauriciju po odlasku dugujemo veliku zahvalnost za posao koji je sa svojim asistentima obavio tokom sezone u kojoj je on bio naš prvi trener, za osvajanje Lige Evrope, igranje u još jednom finalu kupa i osvajanje trećeg mesta na tabeli Premijer lige.

Takođe želimo da mu čestitamo na obezbeđivanju posla u najvećem klubu Serije A i želimo mu puno sreće u budućnosti
", izjavila je Granovskaja.

Maurizio Sarri is leaving Chelsea Football Club to return to Italy and become manager of Juventus. https://t.co/gIeiIp1ZEo

— Chelsea FC (@ChelseaFC) 16. јун 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Prve procene, sa Sarijem stižu petorica igrača, evo ko sve odlazi!

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2019

Juventus i pre nego što je promovisao trenera konsultovao Sarija oko pojačanja. Vezni red najvažniji, tim će biti izmenjen, a neki nezamenjivi biće prodati....Mauricio Sari je zvanično trener Juventusa, sledeće nedelje će biti predstavljen u Torinu, njegov menadžer Falji Ramadani je ubrzao stvari,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.