Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 00:22

Granada preumorna da bi rešila šampionsku trku: Real bez milosti u poteri za Atletikom (VIDEO)

Bodovna razlika između Madriđana posle 36. kola ostala na dva boda

Real definitivno nema nameru da odustane od borbe za šampionsku krunu koju brani iz prethodne sezone, potvrdila je četa Zinedina Zidana to večeras ubedljivom pobedom nad Granadom (4:1) kojom je ostala na dva boda zaostatka u odnosu na lidera Atletiko, te će pitanje šampiona Španije definitivno biti rešeno tek u preostala dva kola Primere.

Očigledan umor koji je stigao Granadu u završnici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvenstva bio je primetan i na 56. zvaničnom susretu domaćina u aktuelnoj sezoni. Tim koji je tokom jeseni, ali i prvih meseci 2021. godine bio hit i van granica Španije već nedeljama plaća ceh dugoj takmičarskoj godini, a svoj deo kolača sa stadiona Los Karmenes odneo je i Real koji je tako došao do tri boda dragocena u šampionskoj trci i nastavio pteru za Atletikom koji dva kola pre kraja Primere ima isto toliko bodova prednosti.

Madriđani su 12. uzastopni trijumf u susretima sa Granadom najavili već u 17. minutu kada je Luka Modrić spretno reagovao na levom boku i udarcem iskosa načeo mrežu rivala. Pred hrvatskim fudbalerom golman Rui Silva bio je potpuno nemoćan, iako je samo tri minuta ranije nagovestio da bi ovo moglo da bude njegovo veče odbranivši vrlo dobar udarac Benzeme.

Vodeći pogodak rasteretio je goste koji su odličnu šansu da udvostruče prednost imali u 45. minutu, Vinisijus je posle prodora izbio sam pred golmana Granade, ali je portugalski čuvar mreže još jednom očuvao nade svog tima. Ipak, da madridski klub ode na odmor sa dva gola prednosti pobrinuo se Rodrigo koji je u sudijskoj nadoknadi iskoristio potpuno praznu desnu stranu nakon ispadanja Kuinija i prodor duž cele protivničke polovine krunisao golom.

Rutinski odrađen posao gostiju tokom prvog dela igre nagoveštavao je lak put do 23. pobede Reala, ali je Molina golom u 71. minutu odlučio da pomrsi račune izabranicima Zinedina Zidana. Pogodak napadača Granade podgrejao je nade domaćina, ali je san trajao samo četiri minuta s obzirom na to da je lopta u mreži Kurtoe samo razljutila igrače Reala koji su furiozno, pogocima Odrizole i Benzeme za dva minuta stavili tačku na susret.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Osasuna - Kadiz 3:2 (1:0)

/Budimir 38, 75, Tores 86 - Perea 90+1/

Elče - Alaves 0:2 (0:1)

/Hoselu 40, Rioha 54/

Levante - Barselona 3:3 (0:2)

/Melero 57, Morales 59, Leon 83 - Mesi 25, Pedri 34, Dembele 64/

Sreda

Sevilja - Valensija 1:0 (0:0)

/En Nesiri 66/

Selta - Hetafe 1:0 (1:0)

/Nolito 24/

Ueska - Bilbao 1:0 (0:0)

/Ramirez 61/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1 (2:0)

/Karasko 16, Korea 28 - Zulbedia 83/

Četvrtak

Valjadolid - Viljareal 0:2 (0:0)

/Moreno 68, Kapu 90+1/

Eibar - Betis 1:1 (0:1)

/Enrih 83 - Gvadrado 4/

Granada - Real Madrid 1:4 (0:2)

/Molina 71 - Modrić 17, Rodrigo 45+1, Odrizola 75, Benzema 76/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.