Gradski derbi na startu sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkašice (subota, 17.30 h)

Izvor: KGsport.info, 12.Okt.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski derbi na startu sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkašice (subota, 17.30 h)

Ovog vikenda započinje takmičenje u jedinstvenoj Drugoj ženskoj ligi za košarkašice. Voljom žreba u prvom kolu sastaće sa gradski rivali ŽKK Radnički i Radnički 2016, koji su i prošle sezone vodili žestoku bitku u Drugoj ligi Jug B. Ovaj meč igra se u hali „Gordana Goca Bogojević“, u subotu, 13. oktobra sa početkom u 17 časova i 30 minuta.
Kao i obično kada je gradski derbi u pitanju, nema izrazitog favorita. Obe ekipe u ovu sezonu ulaze značajno pojačane i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << maksimalnim mogućim ambicijama, što je pouzdan znak da publiku u hali „Gordana Goca Bogojević“ očekuje izuzetna košarkaška predstava.
Zanimljivo, ovo neće biti prvi okršaj gradskih rivala ove sezone. Naime, ove dve ekipe su već odmerile snage u finalu prvog stepena Kupa Srbije, a slavio je ŽKK Radnički rezultatom 55:43.
Formalni domaćin sutrašnjeg susreta Radnički 2016 imaće tako motiv više da se revanšira gradskom rivalu za poraz u kupu. Radnički 2016 je zadržao kostur ekipe iz prethodne sezone i nadogradio ga sa nekolicinom novih igračica. U pitanju su Jelena Trifunović, koja je prošle sezone nosila dres ŽKK Radničkog, zatim takođe nekadašnja igračica Radničkog Marijana Jovanović, kao i Aleksandra Jovanović iz Kraljeva i mlada Ajša Hadžić iz Mileševke.
Sa ovim igračkim kadrom Radnički 2016 ulazi u novu sezonu, rešen da ostvari što je moguće više pobeda, počev od utakmice sa gradskim rivalom u subotu.
Trener Radničkog 2016 Vesna Despotović očekuje tešku utakmicu, u kojoj će njena ekipa pokušati da dođe do dva boda.
– Dobro se poznajemo. Znamo da će biti „tvrda“ utakmica, kao i svaka do sada protiv gradskog rivala. Imamo nekoliko bolesnih igračica i neke sitne povrede, ali izuzev Kristine Stamenković koja ima povredu kolena i neće zasigurno igrati, nadamo se da ćemo biti kompletni. Prva je utakmica u sezoni i želimo da idemo korak po korak. Naravno da ćemo dati sve od sebe da pobedimo, kao i svaku drugu utakmicu koju budemo igrali. Pozivam ljubitelje košarke da dođu i gledaju dobru žensku košarku, najbolju koju ovaj grad trenutno može da ponudi. – istakla je Despotovićeva.
ŽKK Radnički u novu sezonu ulazi sa visokim ambicijama. Ekipu su pojačale Neda Martinović, Neda Vasović, Katarina Vuković i Anđela Spahić, igračice koje su prošle sezone nosile dres Šumadije u Prvoj ženskoj ligi Srbije, a veliko pojačanje je i povratak plejmejkera Jelene Prvulović, koja je prošlu sezonu provela u Kraljevu.
– Zadovoljan sam kako je protekao prelazni rok. Doveli smo par igračica sa prvoligaškim iskustvom, neke su nas napustile, ali smatram da nam je tim bolji nego prošle sezone. Cilj nam je da se borimo za vrh tabele i vratimo ovaj klub, star 51 godinu, tamo gde mu je i mesto, u Prvu žensku ligu Srbije. – poručuje trener ŽKK Radničkog Nenad Milovanović.
Idealan način da se započne takmičenje u Drugoj ligi Srbije bila bi pobeda protiv gradskog rivala Radničkog 2016. Zato u ŽKK Radničkom priželjkuju da se ponovi ishod iz kup utakmice, odigrane pre nešto više od nedelju dana u hali „Gordana Goca Bogojević“.
– Dosta bitna utakmica za obe ekipe, tako da očekujem veliku borbu. Ne može biti iznenađenja, jer se dobro poznajemo. Nadamo se pobedi kao i u kup utakmici pre desetak dana, kako bi na najbolji način započeli prvenstvo. – dodao je Milovanović.
Prošle sezone prvi derbi je pripao Radničkom 2016 (59:49), a drugi ŽKK Radničkom (74:62). Iako su obe ekipe ušle u doigravanje za Prvu ligu Srbije, ni jedan, ni drugi Radnički nisu uspeli da obezbede plasman u viši stepen takmičenja.
M. P.

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.