Grad ulaže u unapređenje uslova života u Kovilju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 13:06

Grad ulaže u unapređenje uslova života u Kovilju

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić obišao je danas renovirani objekat Mesne zajednice u Kovilju, star više od jednog veka i zaštićen Zakonom kao spomenik kulture. Od 2020. godine, u tri faze, izvođeni su radovi na investicionom održavanju i parternom uređenju u okviru kojih je izvršeno zaustavljanje kapilarne vlage, zamenjeni su krovni pokrivač i oluci, a fasada izmalterisana i obojena. Takođe, stolarija spoljašnja i unutrašnja su restaurirane, ishoblovan parket, postavljene nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zidne i podne pločice, okrečeni zidovi i plafoni, montirana je rampa za invalide, a objekat je i priključen na uličnu kanalizacionu mrežu. Osim toga izvedeni su radovi na restauraciji ulične fasade, a uređeni parterni prostor opremljen je urbanim mobilijarom, igralištem i javnom rasvetom.

"Veoma mi je drago što je objekat koji koriste Mesna kancelarija i Gradska biblioteka sređen i što su radovi u koje je uloženo oko 40 miliona dinara i koji su sprovedeni uz uvažavanje smernica Zavoda za zaštitu spomenika kulture, uspešno realizovani. Ovom prilikom, želim da se zahvalim predsedniku Mesne zajednice Kovilj Mladenu Vernačkom i njegovim saradnicima koji su prepoznali problem i ukazali nam na njega", izjavio je Milan Đurić i dodao Posebno mi je drago, što su stanovnici Kovilja od jednog zapuštenog dvorišta dobili uređen prostor sa igralištem gde mogu da se okupljaju i druže.

Prilikom posete Kovilju, zamenik gradonačelnika obišao je i obnovljeni objekat Doma kulture. Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta neto površine 261m² podrazumevali su, između ostalog, postavljanje novog crepa, sređivanje krova, podnih površina, uređenje ulične fasade, zamenu stolarije, pločica, postavku termo i hidroizolacije. Dvorište objekta obogaćeno je novim sadnicama i urbanim mobilijarom, a postavljena je i nova bina i tribine sa 120 sedećih mesta.

"Još jedan devastirani objekat dobio je novo ruho. Njega za svoj rad koriste lokalna kulturno umetnička udruženja, a jedan deo smo stavili na raspolaganje Udruženju penzionera „Kovilj“. Briga o ljudima, posebno briga o penzionerima, okosnica je naše politike. Želimo da se odužimo našim najstarijim sugrađanima, jer su oni ti koji su uvek podnosili najveći teret, daim se zahvalimo, ali i da ih saslušamo kako bi se još više poboljšao kvalitet njihovog života", objasnio je Đurić.

On je istakao da će Grad nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Kovilja u koji je od 2012. godine uloženo oko 850 miliona dinara.

"Neke od najvažnijih investicija su prečišćivač otpadnih voda, izgradnja kanalizacije u dužini od 4,9 km, parterno uređenje trgova, izgradnja atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarska i Dušana Vickova, a predstoji nam projekat dogradnje i opremanja vrtića PU „Radosno detinjstvo“ koji će omogućiti da upišemo još devedesetoro dece i da smanjimo listu čekanja. Radimo na tome da se Novi Sad ravnomerno razvija, da svi delovi grada budu uređeni i pogodni za komforan svakodnevni život", rekao je Milan Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Dom kulture i Mesnu zajednicu u Kovilju uloženo 40 miliona dinara, najmlađi dobili moderno igralište za decu, a penzioneri svoj drugi dom

Izvor: Blic, 18.Avg.2022

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić obišao je renovirane objekte Mesnu zajednica, mesne kancelarije i ogranak Gradske biblioteke u Kovilju, kao i Dom kulture koji koristi Udruženje penzionera "Kovilj"

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.