Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2020, 19:00

Gotovo: Napoli dogovorio štoperski tandem bivših igrača Dinamo Zagreba za 36.000.000 evra!

Još jedno pojačanje stiže podno Vezuva

Posle osvajanja Kupa Italije, Napoli je odradio još jedan veliki posao. Kako javljaju italijanski i francuski mediji, klub sa San Paola je dogovorio transfer brazilskog štopera Gabrijela Magaljaeša iz Lila.

Napoli će francuskom klubu platiti 22.000.000 evra na ime obeštećenja, a Brazilac će potpisati petogodišnji ugovor sa zaradom od 2.000.000 evra po sezoni. Gabrijel je ostavio sjajan utisak u prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dve sezone u dresu Lila pa je skrenuo paženju brojnih klubova među kojima su se pored Napolija najčešće pominjali Everton i Totenhem. Izgleda da mu je Italija bila primamljivija opcija od Engleske.

Doduše, italijanski mediji ostavljaju malu dozu rezerve da bi neko od pomenuta dva premijerligaša mogao da u narednim nedeljama uskoči sa drastično težom ponudom za klub i igrača i da Napoliju pokvari već dogovoren posao s obzirom da letnji prelazni rok u Italiji počinje tek 1. septembra. Videćemo da li će Lil i Brazilac održati reč.

Gabrijel je drugi štoper kojeg je Napoli kaparsiao za letnji prelazni rok. Još zimus su od Verone za 14.000.000 evra kupili albanskog defanzivca Amira Rahmanija i potom ga ostavili da do kraja sezone igra na Bentegodiju kao pozajmljen igrač. Kada se sova ezona završi, on će se priključiti Napolitancima.

Interesantno je da su oba pomenuta štopera u dosadašnem delu karijera igrali za zagrebački Dinamo i da su u tom periodu bili saigrači. Rahmani je ponikao u Prištini posle čega je igrao u Tirani, Splitu i Dinamu koji ga je u jednom trenutku pozajmio filijali Lokomotivi. Za sezonu i po u Dinamu je odigrao 57 utakmica pre nego što je letos prešao u Veronu na mala vrata i ostavio fantastičan utisak u prvom delu sezone, pa ga je Verona prodala za sedam puta veću sumu u odnosu na onu koju je uložila u njegovo dovođenje.

Gabrijel je u Lil došao kao anonimus 2017. iz Brazila i prvo je igrao za B tim. Potom je bio na pozajmicama u Troi i Dinamu za čiji prvi tim je upisao tek jednu utakmicu i uglavnom je bio član B ekipe. Ipak, uspeo je da se u Lilu izbori za minutažu u drugom delu prošle sezone, da bi u ovoj pokazao ogroman Napredak i čak došao u kombinacije za poziv u A selekciju Brazila.

Napoli bi sa njima dvojicom trebalo da reši pitanje štopera za narednih nekoliko godina, a ovo bi verovatno mogao da bude uvod i u prodaju prve zvezde kluba Kalidua Kulibalija kojeg najbogatiji evropski klubovi jure već godinama i za kojeg Napoli traži čak 100.000.000 evra. U štoperskoj liniji su još Kostas Manolas i Nikola Maksimović tako da Napoli ne treba da brine za budućnost odbrambenog zida.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.