Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Ivanišević: Nikada nisam rekao da bih ubijao Srbe, čast mi je da treniram Đokovića

Goran Ivanišević, bivši hrvatski teniser i jedan od skorašnjih članova tima najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića izjavio je da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe.

On je povodom svojih izjava iz devedesetih godina koje su poslednjih dana zbog toga što ga je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << angažovao, ponovo došle u žižu javnosti, rekao da nije nikada nikoga ubio, niti je mislio ikada ikoga da ubije.

Ivanišević je za dnevni list "Politika" rekao da je u vreme devedesetih bio stalno pod pratnjom policijskih specijalaca na turnirima i da nije mogao da izlazi iz hotelskih soba, te da je 1992. godine na meč u Adelejdu došlo "pet do deset srpskih navijača koji su mu pretili sa tribina da će ga ubiti, preklati i da su mu vređali majku najgorim psovkama".

On je kazao da su ga ti policajci tih dana, pošto nije mogao nigde da izađe, pozvali na strelište gde oni vežbaju i da je sa njima pucao u mete.

"Posle su novinari doznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludeli vređajući mene i psujući mi majku na najgori način", rekao je Ivanišević.

On je kazao da je tu izjavu dao u afektu, da su takva vemena bila i da nije bilo lako izdržati.

"Nije lako kada ne možeš da izađeš iz hotela danima, kada si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio, niti sam mislio nekoga da ubijem", rekao je Ivanišević.

Povodom osude nekih ljudi u Srbiji što ga je Đoković angažovao za trenera, Ivanišević je kazao da će uvek biti i u Srbiji i u Hrvatskoj nezadovoljnih, ali da je njemu ekstremna čast što ga je Novak Đoković pozvao.

"Zamislite da me je pozvao Real Madrid, a ja neću. Sport je velika moćna stvar koja povezuje sve. Novakov poziv je veliko priznanje meni i kao treneru i kao osobi", istakao je Ivanišević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ivanišević: Nisam rekao da bih ubijao Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 05:27

Novi trener Novaka Đokovića, hrvatski teniser Goran Ivanišević, objašnjava u intervjuu za "Politiku" da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe, niti da je mislio da nekoga ubije, ali i da je neke stvari tokom rata rekao u afektu, jer su bila takva vremena...Nedavna odluka Đokovića da angažuje Ivaniševića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.