Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2021, 06:10

Gold kup: Kanada u polufinalu, Ameri jedva slomili Jamajčane (VIDEO)

Golovima Hoileta i Eustakija pobeđena Kostarika sa 2:0 u četvrtfinalu šampionata Konkakafa. SAD treći put na šampionatu dobile sa 1:0

Posle Meksika i Katara treći polufinalista Gold kupa je Kanada. Iako zemlja javorog lista na šampionatu Severne i Srednje Amerike i Kariba nije mogla da računa na glavne zvezde Alfonsa Dejvisa iz Bajerna i Džonatana Dejvida iz Lila, a nema ni Milana Borjana i Kajla Larina, Kanađani su u Arlingtonu pobedili Kostariku u četvrtinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 2:0 i izborili meč sa Meksikom u polufinalu.

Nisu ni Kostarikanci stigli u najjačoj postavi. Nije branila prva zvezde, golman Pari Sen Žermena, Kejlor Navas. U timu je bio veteran Brajan Ruiz, koji sada nosi dres velikana u Kostariki, Alahuelensea.

23.00: (1,93) Taljjeres (3,40) Arsenal Sarandi (4,20)

Selekcija iz Severne Amerike je povela golom napadača Kardifa Džuniora Hoileta u 18. minutu. Asistent je bio Stiven Eustakio, fudbaler portugalske Santa Klare. Hoilet je imao lošu sezonu u redovima velškog tima u Čempionšipu, postigao je samo dva gola, ali je ovog meseca sjajan u dresu s državnim grbom. Odluka o pobedniku i polufinalisti Gold kupa pala je u nastavku, kada je asistent kod prvog kola Eustakio postigao gol u 68. minutu za plasman Kanade u polufinale.

Poslednji učesnik polufinalu je SAD. Domaćin ovog takmičenja je pobedio u Arlingtonu na stadionu AT&T koji korisi NFL tim Dalas Kaubojs, Jamajku sa 1:0. Mučili su se Jenkiji do finiša, kada je pobedu i plasman u narendu rundu doneo napadač Šalkea Metju Houp golom glavom u 83. minutu na asistenciju Roldona. Protivnik u polufinalu biće Katar koji je dobio u prvom četvrtfinalnom paru Salvador sa 3:2. Šampion Azije kao gost učestvuje na ovogodišnjem Gold kupu.

GOLD KUP – ČETVRTFINALE

Nedelja

Katar – Salvador 3:2 (2:0)

/Almoez 2, 55pen, Hatim 8 - Rivas 63, 66/

Meksiko – Honduras 3:0 (3:0)

/Funes Mori 26, Dos Santos 31, Pineda 38/

Ponedeljak

Kostarika – Kanada 0:2 (0:1)

/Hoilet 18, Eustakio 68/

SAD – Jamajka 1:0 (0:0)

/Houp 83/

POLUFINALE

Petak

01.30: Katar - SAD

04.00: Meksiko - Kanada

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.