Glasanje za Zlatnu loptu - Novinar iz Hrvatske apsolutni hit, kome je glasove dala Srbija, ko je još stavio Tadića među pet najboljih?

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje za "Zlatnu loptu" - Novinar iz Hrvatske apsolutni hit, kome je glasove dala Srbija, ko je još stavio Tadića među pet najboljih?

Uvek je zanimljivo videti kako se glasalo po zemljama, koliko ima pristrasnosti, kako su kontinenti davali glasove. Bilo je baš tesno...

Virdžil Van Dajk je izgubio "Zlatnu loptu" za dva glasa, Mesi je šesti put najbolji na svetu, a uvek je zanimljivo videti kako su glasali novinari. Tu obično ima i pristrasnosti, recimo engleski izveštač Henri Vinter je stavio Van Dajka pre Mesija i Ronalda, ali je u top 4 ubacio i Sterlinga.

Argentinci su poređali u prva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mesija, Ronalda i Aguera, kod Austrijanaca je najbolji Mane, kao i u nekim afričkim zemljama poput Benina i Burkine Faso. Bosanci, tačnije Emir Aletić sa N1 info su prednost dali Van Dajku pred Mesijem i Salahom, dok su na listi De Jong i Son. Zdravko Reić iz hrvatskog Jutarnjeg Lista glasao je za Ronalda, ispred Alisona, Aguera, Van Dajka i Mbapea, Mesija nema na njegovoj listi. Egipćani su jasno stavili Salaha na prvo mesto, novinar španskog AS, glasao je za Van Dajka ispred Ronalda i Mesija, jasno Argentinac ne bi u Madridu mogao da dobije maksimalan broj glasova.

Paolo Konde, novinar "Gazete" je Mesija stavio tek na četvrto mesto, Van Dajk je prvi, De Jong drugi, Ronaldo treći. Kod Crnogoraca, Van Dajk je prvi, Tadić je na petom mestu. Holanđani su poređali, pored Van Dajka, Mesija, Ronalda, De Jonga i golmana Alisona, Portugalac Žoakin Rita je glasove osim Ronaldu, dao Maneu, Mesiju, Van Dajku, a "progurao" je i Bernarda Silvu. Kolega Vlada Novakovićč sa "Sport kluba" je glasove Srbije dao Mesiju, Alisonu, Levandovskom, Tadiću, Marezu. Za Slovenca Andreja Starea iz RTV Slovenije, najbolji je Mbape...

Po kontinentima, Van Dajk je najviše glasova dobio u Evropi i Aziji, ali su Južna Amerika, Afrika, Severna Amerika sa karipskim zemljama i Okeanija glasale za Mesija, što je na kraju bilo dovoljno za tesnu pobedu Argentinca. Jedino u Africi, jedan od dvojice prvoplasiranih nije bio prvi ili drugi, pogađate Afrikanci, odnosno tamošnji dopisnici su na drugo mesto, iza Mesija stavili Manea.

The #BallonDor2019 voting records. Here’s what really matters guys. Have fun. pic.twitter.com/r8d5U7nXYn

— Sport Witness (@Sport_Witness) December 3, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.