Gigsu ne treba aspirin: U 40. godini pretrčao 11 kilometara i zbunio Bajer

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigsu ne treba "aspirin": U 40. godini pretrčao 11 kilometara i zbunio Bajer

Rajan Gigs će u petak napuniti 40. godina, ali je u sredu u Leverkuzenu igrao kao mladić, pretrčao skoro 10.916 metara i naterao igrače Bajera da pitaju Runija koja je tajna legendarnog Velšanina.

Iako više ne može neumorno da šparta po levom krilu, gde je čudesnim prodorima stekao slavu, pomerio se malo u sredinu odakle diriguje igrom "crvenih đavola" koliko mu to snaga dozvoljava.

Za njegove poteze nije bilo rešenja u Leverkuzenu, u meču u kom je Junajted >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najboljom partijom pod vođstvom Dejvida Mojesa deklasirao drugi tim Budenslige sa 5:0 i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.

"Rajan je bio fantastičan, ne znam šta više da kažem o njemu. Tokom meča protivnički igrači su se čudili kako uspeva da bude tako dobar u tim godinama. Sjajno je videti ga kako staloženo kontroliše loptu. Ne znam kako to uspeva, ja sigurno neću igrati u njegovim godinama", rekao je Runi za "Dejli Mejl".

Gigs je za Junajted debitovao 2. marta 1991. godine na meču protiv Evertona i do sada je na 953 utakmici postigao 168 golova.

Pročitajte još Mreže se tresle 36 puta u LŠ: Juve konačno slavio, PSŽ, Real i Junajted u osmini finala Mojes: Najbolja partija Junajteda pod mojom komandom Matić: Srećan sam što sam postigao gol protiv Anderlehta, ali bitnija je pobeda Vidal: Prvi het-trik u karijeri posvetio sam nerođenoj ćerki Iz minuta u minut: Vatromet golova i fudbal za uživanje u Ligi šampiona

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.