Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 14:34

Genk večeras može na čelo, ali treba preživeti Freja i Antverpen

Štrumpfovi gostuju na teškom gostovanju u sklopu zaostalog duela 5. kola prvenstva Belgije

Klub Briž sedi na čelu prvenstva Belgije, ali večeras može da padne na drugo mesto zbog gol-razlike. Uslov je da Genk pobedi u zaostalom duelu 5. kola Župiler Pro lige na gostovanju Antverpenu, što nije nimalo lagan zadatak. Tim sa Bosuilstadiona našao je pravi put posle startna dva poraza, te će ciljati nastavak dobre serije.

Dolazak Genka biće prvi pravi obračun za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Antverpen. Prema treneru Crvenih Brajanu Priskeu, koji je igrao za Štrumpfove od 2003. do 2005. godine, moguće je baciti Genk na kolean ako njegovi puleni zaustave najboljeg strelca rivala Pola Onuačua.

20.45: (3,50) Antverpen (3,45) Genk (2,10)

Antverpen će u večeras odigrati četvrtu utakmicu u 12 dana. Ipak, nema znakova da su neki igrači preumorni.

"Fizički smo među najboljim timovima u Belgiji. Takođe postižemo vrlo dobre rezultate u smislu pretrčanih kilometara", rekao je trener Antverpena Priske.

Dok Mihael Frej blista i pravi razliku iz nedelje u nedelju - prvi je strelac lige sa devet golova iz sedam mečeva - drugi momci poput Aurelija Bute, Viktora Fišera i Radže Naingolana i dalje traže svoj najbolji nivo.

"Kad pogledam Radžinu situaciju, to takođe ima mnogo veze sa srećom. Pružio je dve asistencije protiv Serena. Naravno, svi očekuju mnogo više od njega, ali ne treba zaboraviti da dva meseca nije igrao, i da takođe mora da raste u novom sistemu. U Italiji je igrao više kao osmica. Kod nas je on nešto niže na terenu".

Dolazak vicešampiona biće prvi veliki test za Priskea i njegove ljude.

"Genk ima mnogo ofanzivnih kvaliteta. Da li sam već smislio kako da zaustavim Onuačua? Nije lako uhvatiti ga, pa će to morati da se uradi kao ekipa", istakao je nekadašnji strateg Midtjilanda Brajan Priske.

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 5. KOLA

Sreda

20.45: (3,50) Antverpen (3,45) Genk (2,10)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.