Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 17:13

Genije cilja novi mandat: Crna Gora ima najregularniju ligu u regionu

Sadašnjem predsedniku FS CG protivkandidat će biti Vladan Rakočević

U julu će se navršiti tačno dve decenije otkako Dejan Savićević rukovodi Fudbalskim savezom Crne Gore. Najpre u sklopu FS Jugoslavije, potom FS Srbije i Crne Gore, a od 2006. kao samostalne organizacije.

Nada se Genije da će nastaviti misiju, jer se kandidovao za novi mandat. Ovoga puta neće biti usamljen u trci.

Pojavljuju se kandidati, iako ništa još nema zvanično. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Očekujem da imam protivkandidata, ostala su još dva meseca do izbora i već se udružuju neke grupacije ljudi. Mislim, ipak, da na svojoj strani imam većinu i poverenje fudbalskih ljudi koji brane stavove o kojima sam govorio i koji imaju pogled koji i ja imam“, napomenuo je Savićević za Vijesti.

U javnosti provejava da će mu ns crtu izaći Vladan Rakočević, menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezda i menadžer za razvoj u Dečiću. Savićevićev adut je iskustvo.

„Zajedno sa ljudima iz Izvršnog odbora uspeli smo u minulom periodu da se odbranimo od nekih anomalija: fudbalskih, ali i nefudbalskih. Smatram da sadašnjim sistemom od po deset timova u Prvoj i deset u Drugoj ligi imamo najregularniju ligu u regionu. Trudićemo se da i u narednom periodu svi klubovi budu ravnopravni, da imaju isti tretman, što smo kroz moj dodadašnji mandat i pokazali“.

Savićević dodaje da u crnogorskom fudbalu „niko nije favorizovan“.

Vidite koliko različitih klubova je osvojilo titulu, koliko različitih je osvojilo Kup. Fudbalski savez nije radio niti za jedan, ni za drugi, ni za treći klub, radio je za poboljšanje i boljitak fudbala i to ćemo raditi i u narednom periodu ukoliko dobijem podršku klubova“, dodao je Dejan Savićević.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.