Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 00:41

Gaučosi jurišaju na prvu pobedu u Limi posle 16 godina

Peru ih nije pobedio od 1997. godine, odnosno 13 utakmica

Argentina ovog jutra (01.30) u okivru četvrtog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo gostuje u Limi, gradu u kojem nije pobedila Peru od 2004. godine, odnosno četiri utkamce zaredom. Gaučosi su otvorili takmičenje pobedama protiv Ekvadora i Bolivije, posle razočaravajućeg remija za Paragvajem, Lionel Mesi i drugovi ne žele sebi da dozvole novo ispuštanje bodova, naročito ne protiv selekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od koje je poslednji put poražena 1997. godine.

Gostovanje u prestonici Perua, prate poprilično nategnuta socio-politička situacija u državi, pošto je Kongres sa mesta predsednika sklonio Martina Vizkaru, pod pretpostavkom da je umešan u korupitvne radnje. Izvršna vlast je potpala u ruke Manuela Merina, nakon čega je usledila serija protesta širom zamlje u kojima su život izgubile dve osobe, uz veliki broj povređenih. Uprkos tome fudbalski savez Perua odlučio je da će utakmica biti odigrana.

Selektor Argentine Lionel Skaloni poslao je poruku podrške narodu Perua, nago što je nagovestio na kojih će se 11 igrača osloniti. Na golu će očekivano biti Franko Armani, a za razliku od Perua u startnoj postavi je najavio oporavljenog Nikolasa Taljafika, sa kojim će defanzvnu četvorku činiti još štoperi Nikolas Otamendi, Martinez Kvarta, odnosno desni bek Gonzalo Montijel. Trio u sredini trebalo bi da kompletiraju Lo Selso, Paredes i De Paul, a trojac u napadau Lionel Mesi, Lautaro Martinez i Niko Gonzales.

Niko je odigrao odličan meč protiv Paragvaja i nismo imali dilemu. On je momak sa odličnim kretanjem. Njegova povreda u prošlom reprezentativnom sazivu nas je dotakla. Verujemo da će biti važan igrač ove selekcije i da će nam dati dosta u završnoj trećini rivala. Sa Lo Selsom je izgradio vrlo kvalitetnu saradnju i nadamo se da će se to ponoviti“, pričao je Skaloni od ofanzivcu Štutgarta koji će dobiti prednost u odnosu na Lukasa Okamposa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Albiselesti su nedavno protiv Bolivije prekinuli niz bez pobede u La Pazu koji je trajao od 2005. godine. Sada žele da posle 16. godina ponovo trijumfuju u Limi. To je vrlo realan scenario na osnovu onoga što ekipa Rikarda Gareke prikazuje na startu kvalifikacija. Dva poraza i remi svrstavaju je u društvo reprezentacija koje su najmanje prikazale, a u kojem prednjače Bolivija i Venecuela. Odbrana Perua je protiv Paragvaja, Brazila i Čilea pokazala da je i te kako porozna primivši zbirno osam golova. Sada je na Argentincima da pojačaju gas u napadu (samo četiri gola na tri utakmice) i vrate se u domovinu kao pobednici.

Poslednji put ove selekcije sastale su se 2017. godine i odigrale remi mirnih mreža, a pre toga, upravo u Limi bilo je 2:2. Golove za Aregentinu postizali su Gonzalo Iguain i Ramiro Mori, za Peru su precizni bili Kristijan Kueva koji će i večeras biti motor ekipe, odnosno najbolji strelac u istoriji državnog tima Paolo Gerero. Kapiten je od ranije povređen i neće moći da pomogne timu.

Istorija pamti 51 okršaj ove dve selekcije, kao i 32 pobede Gaučosa, 14 remija i samo pet pobeda Inka. Realno je očekivati da će izabranici Lionela Skalonija pronaći način da dodatno poboljšaju skor.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA SP 2022.

4. KOLO

22.00: (2,85) Ekvador (3,15) Kolumbija (2,55)

22.00: (3,35) Venecuela (3,20) Čile (2,25)

23.55: (1,30) Paragvaj (5,20) Bolivija (11,80)

23.55: (4,20) Urugvaj (3,35) Brazil (1,95)

01.30: (5,20) Peru (3,60) Argentina (1,72)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.