Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 17:38

Gasperini: Atalanta ne zavisi od Iličića, poraz od Reala nas motiviše

Italijanski strateg se osvrnuo na duel sa Realom i situaciju sa Slovencem

Nakon što su nezasluženo i u neku ruku nepravedno poraženi (0:1) od Reala u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, fudbaleri Atalante niz obaveza nastavljaju nedeljnim gostovanjem Sampdoriji, a pred susret 24. kola Serije A, o duelu sa Madriđanima, ali i narednim izazovima govorio je Đan Pjero Gasperini, strateg kluba iz Bergama.

"U sredu smo morali da igramo praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << isključivo u odbrani nakon što smo ostali sa igračem manje. Dozvolili smo Real Madridu vrlo malo u takvim okolnostima i nadali se da ćemo kući sačuvati 0:0, čak i ako to nije igra koju smo želeli da igramo. I ovo je fudbal, dogodilo se i protiv Lacija, ali šteta što smo primili taj kasni gol. Najviše nas je uznemirilo to što je isključenje upropastilo utakmicu, nismo bili u prilici da igramo utakmicu osmine finala Lige šampiona sa Real Madridom. Rezultat iz prve utakmice nas stavlja u tešku situaciju, ali imamo vremena da se pripremimo za revanš i daćemo sve od sebe", rekao je Gasperini.

Posebnu pažnju privukla je odluka stratega Atalante da Josipa Iličića ostavi na klupi protiv Reala, a da mu potom pruži šansu u 56. minutu i izvede ga iz igre tačno pola sata kasnije.

"Iličić mora da bude u dobroj formi i ne možemo da ga koristimo u potpunosti u trenutnoj situaciji. Uvek se nadam da igrač poput njega može da pruži doptinos, ali shvatam da sada mora da se snađe na treninzima i da završi te sesije da bi se vratio u tim. Mislim da se previše govori o Josipu, tim ne zavisi u potpunosti od njega".

Gasperini se potom osvrno na efekat koji će poraz od Reala imati na igrače u sutrašnjem susretu.

"Mislim da bi poraz od Reala mogao da ima pozitivan efekat, da nas motiviše umesto što bismo se demoralisali. Jasno je da smo potrošili mnogo energije, ali uvek smo bili dobri u širenju fokusa tokom takmičenja. Sutrašnja utakmica sa Sampdorijom je važna za Seriju A i sada nema smisla razmišljati o Real Madridu".

Italijanski stručnjak će sutrašnji susret pratiti sa tribina zbog zabrane pristupa nakon uvreda na račun sudija.

"Možda imam mnogo grešaka, ali ne zameram se. Kad sam to rekao, imam problema sa četvrtim sudijom više nego sa protivničkim trenerom ... Četvrti arbitar ima čudnu ulogu, pretvara se da ne čuje kad to želi, a onda se uznemiri zbog nečeg drugog", rekao je Gasperini.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.