Gajdaj: Ukrajinske snage dobile naređenje da se povuku iz Severodonjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 07:42

Gajdaj: Ukrajinske snage dobile naređenje da se povuku iz Severodonjecka

Ukrajinske snage dobile su naređenje da se povuku iz grada Severodonjecka na istoku zemlje gde su u toku žestoke borbe s ruskim snagama, izjavio je danas guverner Luganska Serhij Gajdaj, javlja AFP.

"Ukrajinske oružane snage moraće da se povuku iz Severodonjecka. Dobile su takvo naređenje", objavio je na Telegramu Gajdaj.

Neki od najžešćih sukoba od početka ruske invaziji na Ukrajinu vodili su se upravo u Severodonjecku, gde borbe za svaku ulicu traju više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesec dana, a Rusija polako napreduje.

"Ostajanje na pozicijama razbijenim tokom mnogo meseci samo zbog ostanka tamo nema smisla", ocenio je ranije Gajdaj, najavljujući moguće povlačenje.

On nije rekao hoće li se vojska povući odmah ili postoji neki drugi vremenski okvir.

Bitka za Severodonjeck ključna je za Rusiju da uspostavi kontrolu nad preostalim delom regije Lugansk, gde bi samo Lisičank ostao pod kontrolom Ukrajine ako bi Severodonjeck pao, podseća francuska agencija.

Lugansk je jedna od dve regije koje čine Donbas, područje koje Rusija i ruski separatisti na istoku Ukrajine žele u potpunosti da osvoje.

"Na mnoge načine, sudbina Donbasa odlučuje se ovdje", rekao je nedavno predsednik Volodimir Zelenskij, misleći na Severodoneck.

Ruske snage zauzele Nikolajevku

Ruske snage zauzele su selo Nikolajevka u Luganskoj oblasti, saopštio je jutros načelnik regionalne vojne administracije Sergej Gajdaj.

On je na Telegramu napisao da su ukrajinske snage uspele da zaustave ofanzivu ruskih trupa u oblasti Borovskog, kao i da odbiju napad na južno predgrađe Lisičanska, prenosi Interfaks Ukrajina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pao najvažniji grad: Ukrajincima izdato naređenje za predaju; Krenulo povlačenje

Izvor: B92, 24.Jun.2022

Ruske snage zauzele su selo Nikolajevka u Luganskoj oblasti, saopštio je jutros načelnik regionalne vojne administracije Sergej Gajdaj...On je na Telegramu napisao da su ukrajinske snage uspele da zaustave ofanzivu ruskih trupa u oblasti Borovskog, kao i da odbiju napad na južno predgrae Lisičanska,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.