GUROVIĆ: Hrvatska nema mentalitet kao Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUROVIĆ: Hrvatska nema mentalitet kao Srbija

Izabranici Aleksandra Petrovića ubedljivo poraženi od Rusije.

Legendarni srpski košarkaš Milan Gurović prokomentarisao je eliminaciju Hrvatske u osmini finala. „Kockasti“ su ubedljivo poraženi od Rusije rezultatom 101:78 u prvoj rundi eliminacione faze.

- Hrvati su neprijatno iznenađenje, očekivao sam da će pružiti jači otpor Rusiji. Mislio sam da mogu da se nose sa njima, ali početkom treće četvrtine potpuno su se predali iz apsolutno nepoznatog razloga. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To se lepo videlo po njihovom ponašanju na terenu i po nivou zalaganja, kao da nisu bili isti igrači - napisao je Gurović u blogu za Sport klub.

Gurović se potom osvrnuo na priču da Hrvate prati prokletstvo od 1995. godine, kada su iz političkih razloga sišli sa pobedničkog postolja na Evropskom prvenstvu u Atini. Tada je zlatnu medalja osvojila reprezentacija Jugoslavije.

- Svi govore o tom silasku sa postolja pre 22 godine, ali naravno da njihovi neuspesi nemaju nikakve veze sa time. To je pitanje mentaliteta - svaka im čast za vaterpolo, rukomet i fudbal, ali u košarci nemaju mentalitet kao što ga ima Srbija. Nisu košarkaška nacija, maju mnogo dobrih pojedinaca, ali nešto ne funkcioniše kada se skupe i kada treba da igraju zajedno. To je očigledno i to je tako već dugi niz godina, vidi se da ne postoji hemija - objasnio je Gurović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.