GRUZIJA SLAVILA PROTIV ŠVAJCARSKE: Reprezentacija koju je nekada vodio Kokoškov je LIDER Grupe E!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 18:39

GRUZIJA SLAVILA PROTIV ŠVAJCARSKE: Reprezentacija koju je nekada vodio Kokoškov je LIDER Grupe E!

Nova pobeda.

Košarkaška reprezentacija Gruzije, koju je nekada predvodio i Igor Kokoškov, ostvarila je i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2022.  Gruzini su u finskom gradu Espu savladali Švajcarsku rezultatom 84:91 (24:27, 15:19, 15:19, 30:26) i tako su apsolutni postali lideri grupe E. Podsetimo, Gruzija bi trebalo da bude jedan od domaćina Eurobasketa 2022, pa je plasman na završnu smotru obezbeđen u oba slučaja.

Šokantan poraz od Švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upalio je crvenu lampicu među košarkašima Srbije koji će večeras (18.00) probati da se „izvade“ protiv domaćina Finske. Kvota na Orlove je 1,30, a na pobedu s više od 7,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Finska.

Gruzija je kontrolisala utakmicu, a Švajcarska je uspela da se nešto više od tri minuta pre kraja spusti na -4 (76:80). Ipak, presudio je veći kvalitet gruzijskih košarkaša, koji su priveli meč kraju.

U pobedničkom timu blistao je Taduš MekFaden sa učinkom od 24 poena i šest asistencija. Tornike Šemgelija je zabeležio 17 poena, šest uhvaćenih lopti i pet dodavanja.

Kod Švajcarske, koja ima skor 1:3, prednjačili su Marko Mlađan sa 19 poena i sedam skokova i Roberto Kovač sa 17 koševa.

Srbija od 18 časova igra protiv domaćina Finske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.