GASOL IMA SAVET ZA JASIKEVIČIJUSA: Šaras mora da bude samokritičan da bi postao bolji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022, 18:21

GASOL IMA SAVET ZA JASIKEVIČIJUSA: Šaras mora da bude samokritičan da bi postao bolji

Blaugrana "izvisila" za dva trofeja.

Proslavljeni španski košarkaš Pau Gasol izjavio je danas za list "Mundo deportivo" da bi trener Barselone Šarunas Jasikevičijus morao da bude samokritičan kako bi bio bolji i imao više uspeha sa Kataloncima.

Barselona je bila prva u regularnom delu Evrolige i ACB lige, ali je na kraju ostala bez oba trofeja porazima od Reala na fajnal-foru u Beogradu i u finalu domaćeg šampionata.

Gasol je počeo i završio karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u katalonskom klubu, a tvrdi da je očekivao da Barsa osvoji makar jedan od ta dva trofeja.

- U sportu nekada pobedite, a ponekad izgubite. Jasno je da se očekivalo da Barselona osvoji neki trofej, kao tim koji je bio najbolji u regularnom delu sezone ACB lige i Evrolige. Šaras je očekivao da će biti šampion bar jednog od ta dva takmičenja zajedno sa kvalitetnim timom koji ima. Morate da primetite greške, proučite ih i izvučete pouke, kako biste sledeće sezone imali veće šanse da osvajate trofeje - izjavio je Gasol za "Mundo deportivo" i nastavio:

- Čestitke Realu, bili su bolji i borbeniji. Sada je trenutak za samokritičnost i analize. O razmišljanju šta možete da uradite u narednom periodu kako bi bili zadovoljniji po završetku sledeće sezone. Šaras je veliki takmičar i izuzetan trener, ali mora da bude samokritičan da bi bolje vodio tim. Nadam se da će dugo voditi Barselonu, mislim da će biti jedan od najuspešnijih trenera. To mu želim kao prijatelj, ambasador kluba i navijać.

Pau Gasol rođen je u Barseloni 1980. godine, a za prvi tim "blaugrane" debitovao je 1998.

Iz voljenog kluba otišao je u NBA ligu u kojoj je nastupao čak 18 godina i branio boje Memfisa, Los Anđeles Lejkersa sa kojima je osvojio dve titule prvaka, Čikaga, San Antonija i Milvokija.

Prošle godine Španac se vratio u Barselonu, gde je sarađivao sa Jasikevičijusom i završio karijeru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.