Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 11:56

G.O.A.T. predaje palicu čudesnom Mahomsu, Denver ostao bez kvoterbekova

Duel Tampa Beja i Kanzasa, odnosno Toma Brejdija protiv prvog favorita za MVP lige u epicentru 12. vikenda NFL šampionata. Bronkosi ostali bez četvorice vođa napada, pomoć stiže u vidu risivera Kendala Hintona

Nema sumnje da je Tom Brejdi najveći igrač u istoriji NFL-a. Devet učešća u Superboulovima, šest šampionskih prstenova, brojni rekordi... Ima pune 43 godine, ne želi još u penziju, ali biologija čini svoje. Na poslednjim mečevima ne služi ruka legendarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << asa. Bio je krivac za poraz Bakanirsa prošle nedelje protiv Los Anđeles Remsa kada je u finišu neobjašnjivo loše bacio loptu i predao je u ruke rivalima.

Na stadion Rejmond Džejms stiže još jedan pakleni rival, mngo jači nego tim iz Grada anđela prošle nedelje, a to je šampion Kanzas Siti (22.25). Čifsi imaju samo jedan poraz u sezoni i bore se sa nepobedivim Pitsburg Stilersima za prvo mesto u Američkoj fudbalskoj konferenciji (AFC). Biće ovo veliki dvoboj Toma Brejdija i sadašnjosti i budućnosti lige, njegovog naslednika na tronu, Patrika Mahomsa, čudesnog kvoterbeka Čifsa koji preti da pomuti slavu velikom Brejdiju.

Možda je pretenciozno da kažemo da je ovo duel prošlosti prtoiv sadašnnjosti i budućnosti, jer Brejdi nije još rekao poslednju reč, ali veliki as u dres nove franšize je ove sezone pokazao brojne slabosti. Jeste bio ofanzivni igrač meseca u NFC-u za oktobar, ali u poslednje vreme ne može da se prepozna. Problem za veterana su dugi pasovi, preko 20 jardi. Iako ima najbolji hvatački korpus u ligi, neprecizan je, ne može da nađe svoje mete, paklene risivere Majkla Evansa, Krisa Godvina i Antonija Brauna.

Čifsi igraju koliko im treba. Nekoliko mečeva su dobili na mišiće. Mahoms se tek zagreva, nije ni blizu maksimuma iz prošlosezonskog plej-ofa, a ostao je jeduni kandidat za MVP lige jer su Rasel Vilson i Eron Rodžers pokvatili brojke s početka šampionata.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čifsi su favoriti, u boljoj su formi. Bakanirsi imaju solidnu odbranu, ali teško neko uspeva da zaustavi pakleni napada čete Endija Rida. Tajrik Hil i Trevis Kelse su mašine za tačdaunove, ruki Klajd Edvards Iler dobro trči, tu je i novajlija Lejvion Bel, a sve njih maestralno predvodi Patrik Mahoms, koji je letos potpisao blokbaster ugovor na 10 godina za 503.000.000 dolara, što je najveći paraf u istoriji sporta, a ne samo NFL-a.

KVOTE ZA ŠAMPIONA I POBEDNIKE KONFERENCIJA

Dva asa sastala su se triput, dok je Brejdi igrao za Nju Ingland. Skor u pobedama je 2:1 za šestostrukog osvajača trofeja Vinsa Lombardija, s tim da je Mahoms dobio poslednji dvoboj, prošle godine u ligaškom delu sezone, kada su Čifsi pobedili Petriotse na Foksborou. Očekuje se meč sa velikm brojem poena, a prednost dajemo mlađem, trenutno mnogo boljem Mahomsu.

Virus korona zadaje sve veće brige timovima. Ove nedelje je u najgorem položaju Denver. Bronkosi su saopštili da je rezervni kvoterbek Džef Driskel zaražen, a zbog toga što su bili u njegovom kontaktu za ovaj vikend su isključeni startni vođa napada Dru Lok, kao i rezerve Blejk Bortles i Beret Ripijen, pa su Bronkosi ostali bez kvoterbekova. U vatru će morati risiver Kendal Hinton koji će da glumi kvoterbeka. Tim iz Kolorada bi bio otpisan i da je u najjačem sastavu jer stiže najbolji tim u NFC-u, Nju Orleans (22.05), a tek sada, domaćin je bez šansi. Za Sejntse će drugi meč kao starter na poziciji kvoterbeka da igra Tajsom Hil, koji menja povređenog Drua Brisa. Prošle nedelje je upisao prvi trijumf kao starter na meču protiv Atlante Falkons. Očekuje se katastrofa domaćeg tima i verovatno dvocifrena prednost u korist čete Šona Pejtona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Derbi Juga AFC-a igra se u Indijanapolisu gde Koltsi dočekuju Tenesi Tajtense (19.00). U prvom meču ovih timova u Nešvilu Koltsi su razbili divizijskog rivala sa 34:17. Domaćin ima problem sa povredama i bolesnim igračima. Kvoterbek Filip Rivers nije trenirao prošle nedelje jer je povredio zglob na meču protiv Grin Bej Pekersa, ali se očekuje da igra u važnom meču koji bi mogao da odluči prvaka ove divizje i samim tim prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Zbog korone neće biti sjajnog defanzivca, tekla Deforesta Baknera. U igri Tajtensa sve zavisi od raning beka Derika Henrija, ali imaće robusni trkač težek zadatak protiv odlične odbrane Indijanapolisa. Koltsi su u naletu, igraju sve bolje i dajemo im malu prednost.

Bafalo se bori za što bolj poziciju pred plej-of i ne bi trebalo da ima problema protiv Los Anđeles Čardžersa, majstore za izgubljene mečeve u triler završnicama. Džetsi verovatno koračaju ka skoru 0-16, pa bi Majami mogao da iskoristi ponor Njujorčana i približe se doigravanju. Mladi Tua Tagovailoa je pod znakom pitanje zbog povrede prsta. Ako ne bude mogao da igra kvoterbek proeklom iz Samoe, tu je spreman kao zapeta puška Rajan Ficpatrik.

Karolina će opet igrati bez prve zvezde, raning beka Kristijana Mekefrija. Protiv Minesote očekuje se da se u tim vrati kvoterbek Tedi Bidžvoter, koji je propustio meč protiv Detroita prošle nedelje. Minesota je ovo poslednja šansa za plej-of. Ako Dalvin Kuk bude raspoložen, Vajkinzi su bliži trijmfu na svom terenu.

Posle sjajnih pobeda protiv Sijetla i Tampa Beja, Los Anđeles Remsi dočekuju povredama skrhani San Francisko (22.25). Bolja je sutuacije kod gostiju. U tim se vraćaju startni raning bek Rahim Mostert, kornerbek Ričard Šerman i Erik Armsted, ali čini se da je četa Šona Mekveja u neletu, dobrojm formi. Poasebno blista odbrana sa dvojicom suspertarova, Eronom Donaldom i Džejlenom Remzijem. Napad sa Džeredom Gofom je sve bolji. Prošle nedelje na Floridi blistao je slot risiver Kuper Kap.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Las Vegasu je potrebna pobeda u Atlanti da bi ostao u igri za plej-of. Falkonsi su bez šansi posle poraza prošle nedelje u Nju Orleansu. Takođe, i Klivlend na papiru ima lak posao na Floridi protiv Džeksonvila, koji nije pobedio još od prvog vikenda kada je iznenadio Indijanapolis Koltse. Sinsinati je otpisan do kraja sezone jer ne igra teško povređeni Džo Burou, prvi pik na ovogodišnjem draftu.

Uzbudljivo bi trebao da bude u Bostonu gde na noge Nju Inglandu stiže Arizona (19.00). Petriotsi su posle poraza u Hjustonu u bezizlaznoj situaicji. Moraju da pobede sve do kraja da bi ostali u igri za doigravanje. Za domaćina neće igrati raning bek Reks Burkhed. Kod gostiju zbog virusa korona van tima je legendarni risiver Leri Ficdžerald. Kardinalsi su jača ekipa, kompletnija, imaju mnogo bolji i raznovrsniji napad. Ipak, teški uslovi u ovom periodu godine u Masačusetsu i verovatno kiša i vetar neće biti saveznik gostiju iz Arizone koji su navikli da igraju u ideelnim vremenskim uslovima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Protekle nedelje, Detroit Lajonsi su uručili otkaze trenereu Metu Patriši i genralnom menadžeru Bobu Kvinu posle debakla na Dan zahvalnosti od Hjustona na svom terenu (25:41). Meč Pitsburg – Baltimor je opet odložen zbog virusa koorna u redovima Rejvensa. Novi termin je u sredu (02.00).

NFL – 12. VIKEND

Četvrtak

Detroit Lajons - Hjuston Teksans 25:41 (7:13, 7:10, 3:3, 8:15)

Dalas Kaubojs - Vašington Fudbol tim 16:41 (3:7, 10:10, 3:3, 0:21)

Nedelja

19.00: (2,55) Atlanta Falkons (14,0) Las Vegas Rejders (1,60)

19.00: (1,45) Bafalo Bils (14,0) Los Anđeles Čardžers (3,10)

19.00: (3,70) Sinsinati Bengals (14,0) Njujork Džajants (1,35)

19.00: (4,60) Džeksonvil Džeguars (15,0) Klivlend (1,25)

19.00: (1,60) Indijanapolis Kolts (14,0) Tenesi Tajtens (2,55)

19.00: (2,40) Nju Ingland Petriots (14,0) Arizona Kardinals (1,70)

19.00: (1,60) Minesota Vajkings (14,0) Karolina Panters (2,55)

19.00: (3,70) Njujork Džets (14,0) Majami Dolfins (1,35)

22.05: (12,5) Denver Bronkos (18,0) Nju Orleans Sejnts (1,05)

22.05: (1,40) Los Anđeles Rems (14,0) San Francisko Fortinajners (3,35)

22.25: (2,70) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Kanzas Siti Čifs (1,55)

Ponedeljak

02.20: (1,25) Grin Bej Pekers (15,0) Čikago Bers (4,60)

Utorak

02.15: (3,70) Filadelfija Igls (14,0) Sijetl Sihoks (1,35)

Sreda

19.15: Pitsburg Stilers - Baltimor Rejvens

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.