Fudbaleri Zvezde nisu pušteni na Kosovo i Metohiju, vraćeni sa Jarinja (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Zvezde nisu pušteni na Kosovo i Metohiju, vraćeni sa Jarinja (VIDEO)

Ekspedicija FK Crvena zvezda nije puštena na Kosmet i fudbaleri su vraćeni sa administrativnog prelaza Jarinje, javlja reporter Tanjuga.

To znači da od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa, pa će taj duel biti odigran sutra od 17 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Medijima će se uskoro obratiti generalni direktor Zvezdan Terzić.

Na prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su i pojačane snage kosovske policije, kao i nekoliko desetina navijača crveno-belih.

Đurić: Priština da leti iz Uefe I Fife

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića saopštio je da Priština mora "naglavačke leti iz Uefe i Fife, gde joj nikada i nije bilo mesto".



Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku, istakao je Đurić.

On je dodao da, uz zabranu ulaska na Kosovo političkim zvaničnicima iz Srbije, ovo nije prvi put da se i sportistima onemogućuje dolazak na Kosovo.

"Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi", istakao je Đurić u saopštenju.



On je podsetio da je utakmica između domaćina "Trepče" iz Zvečana i beogradske "Crvene zvezde" trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, "tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše".

Đurić navodi da će o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

Terzić: Imamo zabranu ulaska, ali još ćemo videti

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić potvrdio je da ekipa ima zabranu ulaska na KiM, ali da će se još videti da li će tako i da bude. Na Jarinju je i grupa navijača Zvezde, koji su fudbalere dočekali pesmom.

Utakmica između Trepče i Zvezde bila je zakazana je za 14 sati.




Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TERZIĆ PORUČIO: Ovo je pobeda Srbije i Crvene zvezde, FIFA je na našoj strani! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019

Zabranjena utakmica Crvene zvezde i Trepče na Kosovu i Metohiji...Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se medijima, pošto fudbalerima Crvene zvezde nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju. Crveno-beli su u 14 časova trebalo da igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.