Fudbaleri Vojvodine: Nismo bili ugroženi, krivo nam je što nismo završili meč

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Vojvodine: Nismo bili ugroženi, krivo nam je što nismo završili meč

Fudbaleri Vojvodine ističu da njihova bezbednost tokom prijateljske utakmice sa članom Serije A Brešom, u italijanskom Orzinuovu, koja je prekinuta u 52. minutu, nije dolazila pod upitnik. Taj duel u subotu po podne pred oko 1.500 gledalaca, prekinut je kada su navijači iz Novog Sada, njih dvadesetak, preko terena trčali ka ogradi s druge strane, isprovocirani zbog isticanja dve albanske zastave.

Po rečima Nenada Lalatovića, trenera Novosađana, incident je bio unapred planiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i provokacija 20-30 ljudi koji su doneli te zastave je uspela, ali na sreću nije došlo do fizičkog obračuna.

Njegovim izabranicima je, kako je potvrdio stameni štoper Siniša Saničanin, ostao žal što meč nije do kraja odigran, s obzirom na to da su prikazali solidnu partiju.

"Krivo nam je što nismo završili utakmicu. Italijanski sudija je "navlačio" za Brešu, svirao nepostojeći penal, a kada je posle negodovanja i nas i naših domaćina, počeo korektno da sudi, sve je došlo na svoje. Dobro smo parirali Breši, smanjili prednost na 1:2 i igrali, rešeni da bar izjednačimo", kaže Saničanin.

Naši igrači nisu doživeli neprijatnosti, ali kažu da nije bilo lepo gledati nemile scene.

"Nisu bile prijatne scene, ali najbitnije je da smo svi na terenu bili bezbedni. Ne možemo da osudimo postupak naših navijača kada su branili i nas i našu zemlju. Igrači Breše, njihov golman i kapiten posebno, takođe su izrazili žal što nismo do kraja odigrali i izvinjavali su se", potvrđuje Saničanin.

Provokatori odmah pobegli

Italijanski mediji, "Mesađero", "Gazeta" i "Đornale di Breša", opisali su incident da su navijači Vojvodine uleteli na teren u želji da se obračunaju sa provokatorima i kako ističu, da su karabinjeri, takođe, intervenisali kako bi identifikovali albanske provokatore koji su, međutim, odmah pobegli.

Naglašavaju da se dronovi nisu pojavili kao 2014, ali kosovsko pitanje se ponovilo čak i mirnog subotnjeg popodneva u gradu Orzinuovi. Takođe su konstatovali da su se srpski navijači vratili u svoj sektor, ali ne pre nego što su prišli Baloteliju da mahnu rukom i čestitaju mu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.