Fudbaleri Srbije zadovoljni, ali i žale za pobedom u Bukureštu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije zadovoljni, ali i žale za pobedom u Bukureštu

Fudbaleri Srbije rekli su danas da su zadovoljni osvajanjem četiri boda iz poslednje dve utakmice u Ligi nacija, ali da žale što nisu uspeli da pobede Rumuniju u Bukureštu.

Srbija i Rumunija odigrali su danas u Bukureštu 0:0 u Ligi nacija. Kapiten Srbije Dušan Tadić promašio je penal u 44. minutu, a Srbija je celo drugo poluvreme imala igrača više. Srbija je u prošlom kolu u Podgorici pobedila Crnu Goru sa 2:0, posle četitri kola prva je na tabeli sa osam bodova, a Rumunija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima dva manje.

"Ima onih dana kada ste bolji, dominirate u svim fazama igre, ali lopta neće u gol. Najbitnije je da smo bili pravi, maksimalno angažovani i to će nam se vratiti u sledećim utakmicama", rekao je reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović.

On je rekao da ekipa nije iskoristila brojne šanse, ali da je dobro što zbog toga nije kažnjena i da je osvojeni bod dobra stvar.

"Takav je danas dan bio, lopta nije htela u gol. Pre nego što im je isključen igrač imali smo dominaciju na terenu i posle toga nismo iskoristili veliki broj šansi. Na nama je da se koncentrišemo na završnicu i sledeće dve utakmice na svom terenu da dobijemo i osiguramo prvo mesto. Na sreću nismo bili kažnjeni, osvojili smo bod. Ostaje žal što nismo osvojili sva tri, ali ni bod nije loš", naveo je on.

Reprezentativac Miloš Veljković zadovoljan je, pošto Srbija drži prvo mesto u grupi.

"Dominirali smo, dobro smo igrali presing. Imali smo mnogo šansi ali nismo uspeli da postignemo gol. Hteli smo da dobijemo obe utakmice, ali možemo da budemo zadovoljni. Danas su dva boda izgubljena, ali smo u dobroj situaciji u grupi", rekao je on.

U poslednje dve utakmice Srbija će u novembru dočekati Crnu Goru i Litvaniju.

"U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Atmosfera je danas bila odlična na stadionu", rekao je Veljković.

On je igrao u tandemu sa štoperom Nikolom Milenkovićem.

"Treba nam još malo vremena da se uigramo, dobro je bilo u ove dve utakmice. Pričamo, pomažemo se, možemo da budemo zadovoljni", dodao je Veljković.

Reprezentativac Antonio Rukavina rekao je da je zadovoljan sa četiri osvojena boda iz dve utakmice.

"Zrelo smo odigrali utakmicu, ostaje žal za sva tri boda jer smo bili bolja ekipa. Imali smo igrača više, promašen penal, dešava se, ali smo i propustili smo prilike. Moramo biti zadovoljni, da nam je neko pre početka oktobarskog ciklusa ponudio četiri boda mislim da bismo svi prihvatili. Igrali smo dve teške utakmice u gostima, lideri smo na tabeli, čekamo novembar i privodimo kraju ovu grupu", naveo je on.

Rukavina je rekao da se nada da će se ekipi vratiti propuštene prilike u narednoj utamici.

"Naravno da je moglo bolje, da postigneš gol i pobediš. Prvo smo igrali sa Litvanijom, igrali smo dobro, ali smo pozadi malo patili. Rumuni su u Beogradu mogli da nam daju dva gola maltene iz ničega. Pokušali smo da zadržimo ono što je dobro, a što je ;bilo loše da ispravimo", dodao je on.

Rukavina je naveo da će ekipa u poslednje dve utakmice ići na pobede, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

Upitan o debitantu u reprezentaciji Nemanji Miletiću, Rukavina je rekao da je fudbaler Partizana odigrao dobro.

"Pružio je napredak ekipi koji nam je trebao, tih 10, 15 minuta uneo je svežu krv u ekipu. Miletić mora da bude prezadovljan što je debitovao na prvom okupljanju za reprezentaciju, napravio je korak ka desnom beku u timu", dodao je Rukavina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.