Francuzi ukidaju kup i ostaju bez mesta u LE

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi ukidaju kup i ostaju bez mesta u LE

Razlog je jasan.

Kako stoje stvari, ove sezone će po poslednji put biti odigran Liga kup u Francuskoj.

Razlozi su jasni, čelnici lige nisu uspeli da prodaju TV prava za period od 2020-2024, da bi od takmičenja odustali i brojni sponzori.

Liga kup se u Francuskoj organizuje od 1995. godine, postoji mogućnost da takmičenje bude obnovljeno, ali ne pre 2024. godine.

Tako Francuzi ostaju bez jednog mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jedno mesto više na evrosceni dobiće španska Primera.

Minule sezone je takmičenje osvojio Strazbur, koji je tako dobio priliku da se takmiči u LE iako je završio kao 11. na tabeli Lige 1.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kreće novo fudbalsko takmičenje - Konferencijska liga

Izvor: Večernje novosti, 20.Sep.2019

UEFA je odabrala konačno ime za novo klupsko fudbalsko takmičenja koje će krenuti u sezoni 2020./21. godine UEFA je odabrala konačno ime za novo klupsko fudbalsko takmičenja koje će krenuti u sezoni 2020./21. godine.Naime, uz Ligu šampiona i Ligu Evrope, kreće još jedno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.